Εγγύηση του Δημοσίου ύψους 1 εκατ. ευρώ στον Όμιλο Καλοφωλιά!

Στην παροχή εγγύησης από το ελληνικό Δημόσιο προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τη χορήγηση κεφαλαίου κίνησης στον Όμιλο Καλοφωλιά ΑΕ ύψους 1.080.000 ευρώ προχώρησε η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την προηγούμενη απόφασή της (Νοέμβριος 2008) για την υπαγωγή της εταιρείας σε σχέδιο διάσωσης. Η απόφαση για την παροχή της εγγύησης ελήφθη στις 16 Ιανουαρίου του 2009 και φέρει την απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας Νίκου Λέγκα. Αναφέρεται πως «παρέχεται η εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, σε ποσοστό 100%, προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τη χρηματοδότηση της εταιρείας Όμιλος Καλοφωλιά ΑΕ με νέο κεφάλαιο κίνησης ποσού 1.080.000 ευρώ με τη λήψη ισόποσων εμπράγματων εξασφαλίσεων (υποθήκες επί ακινήτων υπέρ ελληνικού Δημοσίου)».

Η χρηματοδότηση, σύμφωνα με την απόφαση, «θα χορηγηθεί μέσω ενός δανείου εξάμηνης διάρκειας, το οποίο θα αποπληρωθεί εντός έξι μηνών από την καταβολή της πρώτης δόσης της ενίσχυσης στην εταιρεία, με επιτόκιο τουλάχιστον 6,42%. Η διάρκεια του δανείου μπορεί να παραταθεί εφόσον, εντός προθεσμίας έξι μηνών από την ημερομηνία έγκρισης της ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποβληθεί στην Επιτροπή σχέδιο αναδιάρθρωσης. Σε περίπτωση μη παράτασης της διάρκειας, το δάνειο εξοφλείται εντός έξι μηνών από την καταβολή της πρώτης δόσης του.

Θυμίζουμε πως έξι μήνες αργότερα οι εργαζόμενοι στην «Εξπρές» του Ομίλου Καλοφωλιά παραμένουν απλήρωτοι (και ορισμένοι εξ αυτών είναι σε επίσχεση εργασίας), ενώ την ίδια ώρα ο Γιώργος Δ. Καλοφωλιάς και η Αμαλία-Αλίντα Καλοφωλιά ίδρυσαν μαζί με άλλα δύο πρόσωπα τη News 1 Εταιρεία Εκδόσεων ΕΠΕ με σκοπό, μεταξύ άλλων, και την έκδοση εφημερίδων.


Σχολιάστε εδώ