Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

ΤΗ συνδρομή κορυφαίων επιστημόνων της χώρας έχει ζητήσει ο Δημ. Αβραμόπουλος προκειμένου να σχηματίσει σφαιρική εικόνα ως προς τις πραγματικές διαστάσεις της γρίπης. Κι αυτό δεν πρέπει να είναι άσχετο με την πρόθεσή του να… ανάψει λαμπάδα στο μπόι του νέου ιού. Χάρη σ’ αυτόν, αλλά και στην απαγόρευση του καπνίσματος, ξαναμπήκε στον πολιτικό χάρτη και στο τοπ 5 των δημοφιλέστερων κυβερνητικών στελεχών. Λόγω της γρίπης τον τελευταίο καιρό πραγματοποιεί αλλεπάλληλες δημόσιες εμφανίσεις, κάτι που του αναγνωρίζεται δεόντως από την κοινή γνώμη. Η οποία, ως γνωστόν, διακρίνεται για την ευθυκρισία της. Το πρόβλημα θα προκύψει στην περίπτωση που το φθινόπωρο έχουμε έξαρση της γρίπης με χιλιάδες κρούσματα, οπότε εκεί θα φανεί αν τα μέτρα και οι σχεδιασμοί ήταν αυτοί που έπρεπε.

Η δεδηλωμένη πρόθεση του υπουργού Ν. Δένδια να θέσει ένα πλαίσιο «ηθικής και νομιμότητας» στη λειτουργία των μπλογκ προσκρούει στη διαφωνία δύο κυβερνητικών αξιωματούχων που την τρέχουσα σεζόν φαίνεται να επηρεάζουν τον πρωθυπουργό. Πρόκειται για τον υπουργό Παιδείας Άρ. Σπηλιωτόπουλο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Β. Αντώναρο, που επικαλούνται την… αξία της ελευθεροτυπίας. Δεν φαίνεται πάντως να πείθουν συναδέλφους τους στην κυβερνητική παράταξη, που αποδίδουν τη στάση τους αυτή σε καθαρά προσωπικά κίνητρα. Ο πρώτος, όπως λένε, για να εξασφαλίσει την ευνοϊκή μεταχείριση των μπλόγκερ. Κι ο δεύτερος διότι ο αδελφός του διατηρεί κατά καιρούς μπλογκ, όπου στο παρελθόν είχαν αναρτηθεί… απείρου κάλλους άρθρα και σχόλια.

ΕΧΩ… δυσάρεστα νέα για τον Γ. Γιακουμάτο. Αν μέσω «πύρινων δηλώσεων» και δυσοίωνων προβλέψεων για την πορεία της κυβέρνησης επιδιώκει να επιστρέψει στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου, τον προειδοποιώ ότι βρίσκεται σε λάθος δρόμο.
Η τελευταία μάλιστα εμφάνισή του σε τηλεοπτικό σταθμό -όπου εξέδωσε ληξιαρχική πράξη θανάτου για την κυβέρνηση- αντί να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές του πρωθυπουργού, έστω των συνεργατών του, απλώς τους έκανε… έξω φρενών, στη λογική ότι τέτοιου είδους δηλώσεις καλλιεργούν την εσωστρέφεια και ρίχνουν το ηθικό του κόσμου της παράταξης.
Εν κατακλείδι, θέμα επανόδου του κ. Γιακουμάτου στην κυβέρνηση δεν τίθεται.

ΔΙΑΧΥΤΟΣ ήταν ο εκνευρισμός τις προηγούμενες ημέρες στο Προεδρικό Μέγαρο. Αιτία, τι άλλο; Η συνεχιζόμενη συζήτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, στην οποία εκτός από τους πολιτικούς ενεπλάκησαν και συνταγματολόγοι. Συζήτηση που κάθε άλλο παρά… ευχαριστεί τον κ. Παπούλια, του οποίου οι αντιδράσεις έδειξαν ότι έχει εκνευριστεί. Αλλά και οι συνεργάτες του δεν πήγαν πίσω. Εις εξ αυτών μάλιστα επιτίμησε άγρια δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού διότι έστω και με έμμεσο τρόπο ζήτησε από τον κ. Παπούλια να πάρει θέση στη συζήτηση που εξελίσσεται!


Σχολιάστε εδώ