Διάδρομοι και Ψίθυροι

Εθνική: Η μεγάλη πρωταγωνίστρια και αυτής της εβδομάδας. Μόνο που οι «ειδικοί» έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν και στην περίπτωση της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, καθώς την ίδια στιγμή που η Eurobank Sec ανακοίνωνε αναβάθμιση της σύστασής της για τον τίτλο και έδινε μάλιστα και νέο, υψηλότερο στόχο για την τιμή της μετοχής (στα 20,8 ευρώ), η Merrill Lynch έθετε την Εθνική εκτός της λίστας με τις πρώτες επιλογές της από τις ευρωπαϊκές αγορές!

Στην ίδια έκθεση της Merrill Lynch άλλη μία ελληνική τράπεζα έβγαινε εκτός λίστας των top επιλογών. Ο λόγος για τον τίτλο της Eurobank.

ΟΠΑΠ: Άλλη μία περίπτωση ικανή να τρελάνει τους επενδυτές, εφόσον αυτοί βέβαια διαβάζουν και ακούνε τους… ειδικούς! Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν κατ’ αρχάς εξαιρετικά αρνητική τη δρομολογούμενη από το υπουργείο Οικονομικών επιβολή φόρων στα κέρδη των τυχερών παιχνιδιών ανεξαρτήτως πλαφόν κερδών (δηλαδή, από το πρώτο ευρώ). Ομοίως, αρνητική ήταν και η -έστω διήμερη- απεργία των πρακτόρων. Την ίδια ώρα, τουλάχιστον ένας εγχώριος οίκος, η Marfin Analysis, υποβάθμιζε τη σύστασή της για τον τίτλο, ενώ ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ, κ. Χατζηεμμανουήλ, μιλούσε δημοσίως για επέκταση του Οργανισμού στο online στοίχημα εκτός Ελλάδος!

ΕΧΑΕ: Οι Γερμανοί της Deutsche Bank επιμένουν για το χαρτί και διατηρούν τη σύσταση διακράτησης αλλά και την τιμή-στόχο των 8,1 ευρώ για τον τίτλο.

Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες: Ξανά στο προσκήνιο η εταιρεία, αφού -χωρίς ίσως να το καταλάβουν οι περισσότεροι- είναι μια από τις πιο κερδισμένες εισηγμένες της χρονιάς. Από τις αρχές του έτους έως σήμερα η συνολική απόδοση της μετοχής έχει ξεπεράσει το 101%.


Σχολιάστε εδώ