Δήμαρχος «μπάζωσε» υδροβιότοπο και τον έκανε… χωράφι!

Πρόκειται για την περιοχή Σταυρολιμιώνας που βρίσκεται στον Δήμο Αστακού και έχει έκταση 200 και πλέον στρέμματα.

Όπως καταγγέλλει με αναφορά του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο καταγόμενος από την περιοχή Χρήστος Κόκκινος, ο πρώην δήμαρχος Αστακού Πυθαγόρας Σαμαράς, πριν γίνει ακόμα ο Αστακός δήμος αγόρασε την έκταση αντί 35.000.000 δρχ., καθώς η κοινότητα -τότε- Βασιλόπουλου (νυν Δήμος Αστακού) συμβιβάστηκε στο ποσό αυτό με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε εγείρει διεκδικήσεις επί της έκτασης. Αντί δηλαδή η κοινότητα να… κυνηγήσει την υπόθεση δικαστικά, έσπευσε να συμβιβαστεί και να παραχωρήσει την έκταση αντί του ποσού που προαναφέραμε.

Στην έκταση αυτή, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, υπήρχε υδροβιότοπος έκτασης 8 στρεμμάτων. Ο Π. Σαμαράς όταν έγινε δήμαρχος Αστακού έσπευσε να… μπαζώσει τη λίμνη και να… εξαφανίσει τον υδροβιότοπο!

Το ελληνικό Δημόσιο αντέδρασε αμέσως και αφού έκανε αλλεπάλληλους δικαστικούς αγώνες κέρδισε τελεσίδικη απόφαση η οποία υποχρεώνει τον πρώην δήμαρχο να αποκαταστήσει τη λίμνη και να επαναφέρει το τοπίο στην προτεραία κατάσταση.

Ο κ. Σαμαράς, αντί γι’ αυτό, περιέφραξε την έκταση και απέκλεισε τον αιγιαλό από τον κόσμο.

Αντί όμως το Δημόσιο να σπεύσει να στηλιτεύσει και να διορθώσει τις παρανομίες, ετοιμάζεται να… κάνει οικόπεδο τη λίμνη αφού, όπως αναφέρει σε έγγραφό της η Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας, αποκατάσταση της δημόσιας έκτασης, δηλαδή αποκατάσταση της λίμνης δεν μπορεί να γίνει!

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Σαμαράς για το μπάζωμα της λίμνης είχε καταδικαστεί και από ποινικό δικαστήριο σε 15 μήνες φυλάκιση, αλλά στο Εφετείο αθωώθηκε!

Έτσι ούτε καμία επίπτωση υπέστη ο ίδιος επειδή εξαφάνισε έναν υδροβιότοπο, αλλά ούτε το Δημόσιο επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη, αφού δηλώνει ότι αυτό είναι… πρακτικά αδύνατο!


Σχολιάστε εδώ