Για κακούργημα παραπέμπονται 13 στελέχη της ΚΕΔ για το… μικρό Βατοπέδιο

Το θέμα έφτασε στον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά έπειτα από καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ στην περιοχή Αντώνη Καρπούζα. Η υπόθεση παρεπέμφθη για διερεύνηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία ξετύλιξε το «αμαρτωλό» κουβάρι και διαπίστωσε το μέγεθος του σκανδάλου. Έτσι παραπέμπει 13 στελέχη της ΚΕΔ, με πρώτο και καλύτερο τον πρώην πρόεδρό της Γ. Ξηραδάκη, για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του Δημοσίου και απλή συνέργεια. Ήδη η υπόθεση ανατέθηκε στον 13ο Ανακριτή για τα περαιτέρω.

Το θέμα της καταγγελίας του κ. Καρπούζα το είχε αποκαλύψει πρώτο το «Π», που είχε κάνει λόγο για μικρό Βατοπέδιο, πριν από εφτά μήνες (7/12/08). Τότε, συγκεκριμένα, είχαμε γράψει:

«Όπως αποκαλύπτεται από μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ Αντώνιου Καρπούζα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σανιδά, η ΚΕΔ εκποίησε σε δημοπρασία το 2005 έκταση 31 στρεμμάτων κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, στον Δήμο Παραλίας του Νομού Πιερίας, αντί 1.207.500 ευρώ, κάτω ακόμη και από την αντικειμενική αξία, ενώ η αξία τους θα έπρεπε να ήταν γύρω στα 20.000.000 ευρώ!

Πρόκειται για… καραμπινάτο σκάνδαλο, αφού κάποιοι πονηροί μεθόδευσαν την πώληση στο ωραιότερο και πιο τουριστικό σημείο της Πιερίας. Όπως μάθαμε, μάλιστα, στον διαγωνισμό πήραν μέρος μόνο δύο ενδιαφερόμενοι, εκείνος που πήρε την έκταση κι ένας άλλος, που πιθανόν τον έβαλαν επίτηδες για… ξεκάρφωμα.

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται 30 μέτρα από το κύμα και εκτείνεται μέχρι τον δημόσιο δρόμο. Η πρόσοψή του στη θάλασσα είναι 640 μέτρα! Ουσιαστικά δηλαδή έχει δική του παραλία έκτασης 640 μέτρων. Φυσικά, έτσι έκλεισε η παραλία και όλοι αποδέχθηκαν το γεγονός ως τετελεσμένο, χωρίς να αντιδράσει ή να το καταγγείλει κανένας!

Το ενημερωτικό σημείωμα της ΚΕΔ, με το οποίο αιτιολογήθηκε η εκποίηση του ακινήτου, αναφέρει ότι η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 1.150.000 ευρώ, γιατί η αντικειμενική του είναι 663.547 ευρώ, πράγμα ψευδέστατο.

Ξέχασαν όμως οι αρμόδιοι της ΚΕΔ να σημειώσουν ότι το είχαν καταγράψει ως… αγροτεμάχιο!»

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τον βουλευτή και παράλληλα αποδεικνύει ότι η ΚΕΔ δεν έπαιζε παιχνίδια μόνο με το Βατοπέδιο, αφού προφανώς κάποιοι έδιναν τζάμπα φιλέτα του Δημοσίου.

Άσχετα όμως από τη δικαστική εξέλιξη οι εργασίες ανοικοδόμησης της τουριστικής μονάδας ολοκληρώνονται, η αμμουδιά έχει κλείσει και ο δήμαρχος Παραλίας παραχώρησε και τη δημοτική έκταση που βρίσκεται απέναντι από το οικόπεδο-φιλέτο στον επιχειρηματία για πάρκινγκ της μονάδας, χωρίς φυσικά διαγωνισμό και χωρίς να γνωστοποιήσει σε κανέναν το τίμημα!

Αθάνατη Ελλάδα…


Σχολιάστε εδώ