Απαγόρευση στην On Telecoms να αναμεταδίδει μουσικά θέματα

Νέο σοκ για την On Telecoms, από την αναμετάδοση χωρίς άδεια τραγουδιών και μουσικών θεμάτων από την πλατφόρμα της. Η ΑΕΠΙ προσέφυγε εναντίον της εταιρείας καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία και κέρδισε. Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση της
ΑΕΠΙ που ζητούσε να μη μεταδίδονται ταινίες με μουσικά θέματα των οποίων τα δικαιώματα εκπροσωπεί. Η απόφαση, που εκδόθηκε στις 13 Ιουλίου, μόλις 11 ημέρες πριν από την εκδίκαση της προσφυγής των σταθμών εθνικής εμβέλειας, απαγορεύει «προσωρινά» στην On Telecoms «να παραλείπει στο μέλλον κάθε μορφή εγγραφής, αναπαραγωγής με κάθε μέσο, καθώς και παρουσίασης στο κοινό/μετάδοσης/αναμετάδοσης, δημόσιας εκτέλεσης και εν γένει εκμεταλλεύσεως όλων ανεξαιρέτως των μουσικών έργων των πνευματικών δημιουργών (συνθετών, στιχουργών) δικαιούχων μελών» της ΑΕΠΙ, «που αποτελούν το σύνολο του εκπροσωπούμενου υπ’ αυτής ρεπερτορίου (μέσω των υπηρεσιών IPTV και Video On Demand) που προσφέρει στους συνδρομητές της».
Στην απόφαση του δικαστηρίου, στην περίπτωση της μετάδοσης καναλιών μέσω της υπηρεσίας IPTV αναφέρονται μουσικά έργα σε ταινίες ή προγράμματα από δορυφορικά κανάλια, όπως το Radioitalia και η DW World, αλλά και από ελεύθερα κανάλια, όπως ο ΑΝΤ1, ο Alpha, η ΕΤ1, το Star. Ακόμη, στην υπηρεσία Video on Demand καταγράφονται οι ταινίες «Hardcore», «Η χορωδία του Χαρίτωνα», «Βαλκανιζατέρ», «Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος», «Προστάτης οικογενείας» κ.ά.
Η On Telecoms, στην περίπτωση της άλλης προσφυγής των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ, σταμάτησε από το περασμένο Σαββατοκύριακο την, άνευ αδείας, αναμετάδοση των προγραμμάτων των καναλιών εθνικής εμβέλειας. Την Παρασκευή 24 Ιουλίου επρόκειτο να συζητηθούν στο δικαστήριο οι ξεχωριστές προσφυγές των μελών που ζητούσαν να απαγορευθεί στην On Telecoms «η αντιγραφή-αναπαραγωγή, αναμετάδοση, διάθεση στο κοινό κάθε είδους εκμετάλλευσης του τηλεοπτικού προγράμματός» τους, «καθώς και να διαταχθεί η παράλειψη των πράξεων αυτών στο μέλλον».


Σχολιάστε εδώ