Tέλος Γενάρη η εκλογή Προέδρου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, σ’ αυτήν τη θέση φαίνεται να προσανατολίζεται τελικά ο Κ. Καραμανλής, επιδιώκοντας έτσι την κατά περίπου έναν μήνα συντόμευση της εκλογολογίας, του οιονεί εκλογικού κλίματος. Οπότε περί τα τέλη Γενάρη η κυβέρνηση, στην οποία ανήκει και η σχετική πρωτοβουλία, θα συγκαλέσει την ολομέλεια της Βουλής για την εκλογή Προέδρου και με δεδομένη θέση για την επανεκλογή του Κάρ. Παπούλια.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι αν τελικά προκληθούν εκλογές εξαιτίας της άρνησης του ΠΑΣΟΚ να συναινέσει στην επανεκλογή Παπούλια πριν από (πρόωρες) εκλογές, αυτές θα συντομευτούν επίσης κατά περίπου έναν μήνα. Σε όλο αυτό το παζλ βέβαια είναι βαρύνουσα η θέση που θα πάρει ο Κάρ. Παπούλιας. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι:
• Θα δεχθεί να είναι υποψήφιος αφού θα προταθεί απ’ την κυβέρνηση, στις ψηφοφορίες που θα πραγματοποιηθούν τότε.
• Εφόσον λόγω της θέσης του ΠΑΣΟΚ «πρώτα εκλογές και μετά εκλογή Προέδρου» προκύψουν πρόωρες εκλογές, το πιθανότερο είναι να μην είναι υποψήφιος στις ψηφοφορίες που θα γίνουν στη (νέα) Βουλή που θα προκύψει.
Το βέβαιο είναι πως η εκλογή Προέδρου θα είναι ένα σοβαρό όπλο και για την κυβέρνηση και για την αξιωματική αντιπολίτευση στην -κρίσιμη- επόμενη περίοδο, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και χωρίς να αποκλείονται ακόμα και σοβαρές εκπλήξεις…


Σχολιάστε εδώ