Ύποπτα «παιγνίδια» στην πλειοψηφία

Μερικοί από την πλειοψηφία στον Δήμο Πειραιά είτε έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο τους είτε πιστεύουν ότι είναι αναντικατάστατοι. Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν πιστεύουν ότι ανήκουν σε μια ομάδα, έναν συνδυασμό, μια παράταξη, αλλά ότι εκείνοι είναι τα πάντα και οι άλλοι δεν είναι τίποτα!

Αυτή η συμπεριφορά ή η νοοτροπία εκδηλώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, όταν ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος καθαριότητας Κ. Αντωνάτος, που αντικαταστάθηκε πρόσφατα, όταν επικεφαλής του τομέα τέθηκε ο ίδιος ο δήμαρχος, έβγαλε μια… δακρύβρεχτη ομιλία, στην οποία έκανε και απολογισμό του… έργου του στα τρία χρόνια που είχε την ευθύνη να διατηρήσει καθαρό τον Πειραιά και στο τέλος είπε ότι αισθανόταν άρρωστος και κουρασμένος και δήλωσε ότι θα δώσει… τρίμηνη άδεια στον εαυτό του για να… συνέλθει!

Και βέβαια δεν περίμενε να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, αλλά έφυγε μόλις τελείωσε το… λογύδριό του και χαιρέτισε τους συναδέλφους του. Το ότι η παράταξη χρειαζόταν σ’ ένα από τα επόμενα θέματα 21 ψήφους για να «περάσει» την αλλαγή προέδρου στη ΔΕΠΕΠ και κινδύνεψε να μην το πετύχει δεδομένης της ανεξαρτητοποίησης Παρασκευόπουλου και Βουγιουκλάκη και της διαγραφής Κούβερη λίγο τον… ένοιαξε.

Εκείνο που δεν κατάλαβε κανείς είναι γιατί επέλεξε αυτόν τον τρόπο αντίδρασης ο κ. Αντωνάτος, έστω κι αν δεν συμφωνούσε με την απόφαση του δημάρχου, τον οποίον εντέλει με τα όσα έκανε… τον δικαιώνει!

Ένας άλλος πάλι, ο Δημ. Γκερλές, πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ, για να… ελαφρύνει την επιχείρηση από το προσωπικό μια και μπαίνει σε εκκαθάριση, για να μην απολύσει κανέναν και δημιουργηθεί αρνητικός αντίκτυπος για το πρόσωπό του, «φόρτωσε» τα 35 άτομα που υπηρετούσαν στη ΔΕΠΑΠ στον δήμο! Έτσι, ο ίδιος δηλώνει ότι δεν… έδιωξε κανέναν εργαζόμενο, αλλά δεν… ρωτάει τι δηλώνουν κι εκείνοι που τους επιβάρυνε τον προϋπολογισμό με επιπλέον 35 άτομα! Σε άλλους δήμους, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι έψαξαν και βρήκαν κενές οργανικές θέσεις σε ΔΕΚΟ ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τοποθέτησαν το πλεονάζον προσωπικό τους. Αυτοί δικαιολογημένα λένε ότι κάτι έκαναν. Γιατί και τους εργαζομένους δεν απέλυσαν και τον δήμο δεν επιβάρυναν.

Το συμπέρασμα πάντως από τα γεγονότα που προαναφέραμε είναι πως ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν προσωπική πολιτική.


Σχολιάστε εδώ