ψιλά γράμματα

*** Αυξάνεται η αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον της εργασίας τους. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως οι θέσεις εργασίας θα περικοπούν κατά 30%. Την ίδια ώρα, εκδοτικές επιχειρήσεις περιοδικών πληρώνουν με επιταγές που λήγουν σε 3 ή και 5 μήνες, ενώ σε άλλο μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα σκέφτονται να καταρτίσουν μια λίστα εργαζομένων με αυτούς που έχουν μία δουλειά και εκείνους που έχουν δεύτερη απασχόληση στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.
*** Τύπος: Διόρθωση: Εκ παραδρομής γράψαμε την περασμένη Κυριακή πως η «Della» εκδίδει και το «Ποντίκι». Το ορθό είναι πως η εφημερίδα κυκλοφορεί από την D. B. Holding. Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αγοράζει τις προσφορές που δίνει η «Πράσινη», μας διευκρινίζουν από την εφημερίδα.
*** Τα αστυνομικά βιβλία του Γιάννη Μαρή δίνει για δεύτερο καλοκαίρι το ημερήσιο «Βήμα».
*** Δωρεάν Τύπος: Κυκλοφορεί ο ετήσιος καλοκαιρινός οδηγός της «Athens Voice» στα γνωστά σημεία της πόλης, αλλά και σε αεροδρόμια, πλοία και πρακτορεία (έναντι αντιτίμου).
*** Πρόσωπα: Ο Σωτήρης Τζούμας ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου έκδοσης και επικοινωνίας της εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας «Το Παρασκήνιο».
*** Τηλεόραση: Το ποσό του 1,9 δισ. ευρώ έως το 2013 θέλει να εξοικονομήσει μειώνοντας τις δαπάνες τους, γι’ αυτό και μεταξύ άλλων «πάγωσε» τα μπόνους των διευθυντικών του στελεχών. Οι ετήσιες μεικτές αποδοχές των πέντε καλύτερα αμειβόμενων μελών της διεύθυνσης του BBC έφταναν μέχρι και τα 960.000 ευρώ. Μην κάνετε συσχετισμούς με την Ελλάδα, είναι ανόμοια τα μεγέθη. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση των Εργατικών έρχεται σε σύγκρουση με τη διοίκηση του BBC διότι θέλει να διαθέσει ποσό 3,5% επί του ανταποδοτικού τέλους σε ιδιωτικά κανάλια στη Μ. Βρετανία.
*** Αθλητικά δικαιώματα: Μαζεύει η Nova τα δικαιώματα των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Λάρισας για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Ο ΣΚΑΪ εξασφάλισε το ισπανικό πρωτάθλημα
*** ΕΣΡ: Κλήσεις την περασμένη εβδομάδα σε ΑΝΤ1 για την εκπομπή «Αξίζει να το δεις» για «αξιοπρέπεια αναφερομένου προσώπου», αλλά και για το παιχνίδι «X-Factor», στο Mega για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου, στο Alter για την «προστασία των ανηλίκων τηλεθεατών» στην εκπομπή «Πολύ μπλα, μπλα» και στο ΣΚΑΪ για την «Ελληνοφρένεια». Επίσης, συνεχίζεται η έρευνα για το τηλεπαιχνίδι «CALL4CASH» με κλήση σε απολογία για το Κανάλι 10
*** ʼσχετο. Ισχύει η φήμη πως εταιρεία τηλεπαιχνιδιών δηλώνει στα συνεργαζόμενα κανάλια πως θα πληρώνει τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται, φτάνει να συνεχίσουν να μεταδίδουν το παιχνίδι;
*** Βιβλίο: «Μάρκετινγκ και διαφήμιση μέσω της Google» είναι ο τίτλος του πρώτου επίσημου βιβλίου του Google Adworks, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

ξΕντυπωσιακή σε κάθε επίπεδο είναι η σιωπή των Μέσων, και ειδικά της τηλεόρασης, για την αποκάλυψη περί των «οικογενειακών» προσκλήσεων Χριστοφοράκου σε Π. Τσίμα. Σαν κάποιος να σήκωσε το τηλέφωνο, ενώ π.χ. στην περίπτωση Λιάπη τα κανάλια… σήκωσαν παντιέρα.


Σχολιάστε εδώ