ψιθυριστά…

Aς κρατήσουμε μικρό καλάθι σε σχέση με τις αποκαλύψεις Χριστοφοράκου περί μιας ντουζίνας πολιτικών που τα έχουν πιάσει από τη Ζήμενς.
Οι άνθρωποι των μίντια πίνουν περισσότερο σε σχέση με άλλους εργαζόμενους, τονίζει έρευνα του υπουργείου Υγείας στην Αγγλία. Έτσι… δικαιολογούνται ορισμένα πράγματα… Στη Μεγάλη Βρετανία φυσικά.
Πάντως το επάγγελμα του δημοσιογράφου, σύμφωνα με άλλη έρευνα, σίγουρα είναι και το πλέον επικίνδυνο, ενώ οι δημοσιογράφοι ως κατηγορία επαγγελματιών έχουν τη μεγαλύτερη θνησιμότητα… Και οι δύο έρευνες που αναφέραμε κατατάσσουν το επάγγελμα στα πολύ… βαρέα και ανθυγιεινά…
Οι προσπάθειες για αυτοδιαχείριση ραδιοφωνικών σταθμών, τηλεοπτικών συχνοτήτων και εφημερίδων έχουν πλήρως αποτύχει. Και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις κλήθηκαν να πληρώσουν τα σπασμένα οι… αισιόδοξοι εργαζόμενοι. Μακάρι οι νέες προσπάθειες να ευοδωθούν, αλλά κομμάτι δύσκολο το βλέπουμε…
Τώρα που κάθισε λίγο ο κουρνιαχτός από το κλείσιμο του «Ελεύθερου Τύπου», που άφησε εργαζόμενους χωρίς δουλειά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, ας αναλογισθούν ορισμένοι τι σημαίνει να ζητάς τη βοήθεια της Πολιτείας για να μείνει όρθια μια εφημερίδα που οικονομικά δεν βγαίνει. Τι σημαίνει, εάν όχι εξάρτηση;
Δεν ξέρουμε εάν είναι και τόσο θετικό το ότι ο Καραχάλιος ζήτησε να επιστρέψει ο Μεϊμαράκης στο κόμμα και ο Σπηλιωτόπουλος να αναλάβει εκπρόσωπος, πάντως φαίνεται ότι η σκέψη αυτή έχει πολλούς υποστηρικτές.
Το έχουμε ξαναγράψει δεκάδες φορές, αλλά δεν φαίνεται οι αρμόδιοι να βάζουν μυαλό. Οι μοτοσικλέτες των διακοσίων κυβικών, με δύο όργανα της τάξεως η καθεμία, δεν είναι ό,τι καλύτερο για ευελιξία και ταχύτητα. Φαίνεται ότι το μέτρο το σκέφθηκαν κάποιοι που δεν έχουν ανέβει ποτέ σε μοτοσικλέτα. Το μέτρο της περιπολίας με μηχανές είναι καλό, αλλά απαιτούνται ευέλικτες μηχανές τετρακοσίων, πεντακοσίων κυβικών, που και δύο άτομα μπορούν να μεταφέρουν και να κυνηγήσουν σε κατοικημένες περιοχές εγκληματικά στοιχεία… Με παπάκια και διακοσάρες δεν γίνεται τίποτα…
Τα εγκαίνια του αναμφισβήτητα πολύ εντυπωσιακού νέου Μουσείου της Ακρόπολης θα μπορούσαν ίσως να αποτελέσουν μια ευκαιρία να επανεξεταστεί η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των Μουσείων και των αρχαιολογικών μας χώρων. Ποιος δεν θυμάται τη φωτογραφία, που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, με τους Γιαπωνέζους σκαρφαλωμένους σε έναν βράχο να προσπαθούν να φωτογραφήσουν από μακριά την Ακρόπολη. Είχαν έρθει από την άλλη άκρη της γης για να την επισκεφθούν, για κακή τους τύχη όμως ήταν κλειστή λόγω απεργίας των φυλάκων. Αποτελεί πληγή για τον τουρισμό μας το συχνό πλέον φαινόμενο των κλειστών Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
Με στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας στη δράση της δημόσιας διοίκησης και την ενίσχυση του δικαιώματος των πολιτών και των επιχειρήσεων στην πρόσβαση και γνώση των διοικητικών αποφάσεων και εγγράφων, το υπουργείο Εσωτερικών έχει συστήσει με εγκύκλιό του σε όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα να δημιουργήσουν στις ιστοσελίδες τους «Εφημερίδα της Υπηρεσίας». Εκεί θα δημοσιεύουν τα διοικητικά έγγραφα που βγάζουν, όπου αυτό είναι δυνατό βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Σίγουρα είναι ευπρόσδεκτη κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και χρησιμοποίησης των ανεξάντλητων δυνατοτήτων που προσφέρει το διαδίκτυο, φθάνει να το κατανοήσουν και οι δημόσιες υπηρεσίες…
Εκτός από τα εγκαταλελειμμένα τμήματα εργοταξίων διαφόρων συνεργείων που καταλαμβάνουν χώρο στα πεζοδρόμια, μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν και οι μικροπωλητές πολλών ειδών που απλώνουν την πραμάτειά τους όπου βρουν. Ο σταθμός Εθνικής ʼμυνας αποτελεί ένα παράδειγμα. Το πεζοδρόμιο έξω από τον σταθμό είναι στενό, οι μικροπωλητές έχουν καταλάβει όλα τα ελεύθερα σημεία και οι πεζοί πρέπει να ελίσσονται σαν ακροβάτες για να μπορέσουν να περάσουν.

Σημαντικό έργο γίνεται στο ΕΚΕΠΙΣ, το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης, που υπάγεται στο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και αυτό οφείλεται στον πρόεδρό του Θύμιο Δρόσο, ο οποίος έχει αλλάξει την εικόνα του Κέντρου και λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια. Κι αυτό το επισημαίνει ο κ. Δρόσος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, την «Πολιτεία Αιτωλών και Aκαρνάνων», όπου λέει τα εξής:
«Με απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και τους κοινοτικούς πόρους, και με διαφανείς διαδικασίες, αναπτύξαμε σημαντικές δράσεις και καταστήσαμε το ΕΚΕΠΙΣ αξιόπιστο φορέα στον δυναμικά αναπτυσσόμενο χώρο της Διά Βίου Μάθησης και ειδικότερα της Διά Βίου Κατάρτισης. Σήμερα βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο ενόψει της μετεξέλιξης του φορέα και της ανάληψης δράσεων ύψους 65 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ».
Ξεκάθαρος όμως και για τα συμβαίνοντα στη ΝΔ: «Όσοι πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μας ας αποχωρήσουν για να ασχοληθούν με τα “ίδια”», είπε ο κ. Δρόσος… μεταφέροντας το γενικό αίσθημα και αίτημα των οπαδών της παράταξης της ΝΔ.
Υπάρχουν και οι σωστοί…

Εάν το θέμα του τσιγάρου δεν πολεμηθεί ουσιαστικά, το μέτρο θα ατονήσει, όπως όλα τα μέτρα που δεν υπήρξε αυστηρότητα στην εφαρμογή τους.

Πολλοί τελευταία κάνουν λόγο για νέο ξεκίνημα της κυβέρνησης, μήπως και αλλάξει κάτι. Όμως κάποιοι άλλοι έχουν άλλες προτεραιότητες και χειμώνα-καλοκαίρι τρέχουν για να λύσουν προβλήματα της καθημερινότητας, που αφορούν πρωτίστως τους χαμηλόμισθους, αδιάφορο αν τα ΜΜΕ δεν λένε λέξη… Στην Κάνιγγος, στο παλιό Εμπορίου, γίνεται δουλειά. Την Πέμπτη, ο υφυπουργός Γιώργος Βλάχος έριξε βαριές καμπάνες, 223.500 ευρώ, στα γυμναστήρια και στα κέντρα αδυνατίσματος που εξαπατούσαν συστηματικά τους καταναλωτές. Και όπως μαθαίνουμε έχουν κι άλλοι σειρά! Και βέβαια ο πόλεμος κατά της ακρίβειας είναι σε πρώτο πλάνο.


Σχολιάστε εδώ