Ψάχνει ταχύτητα ο Σάντος σε ΠΑΟΚ

Τα πρώτα δείγματα γραφής από τα φιλικά προετοιμασίας που δίνει ο «δικέφαλος» στην Ολλανδία αναδεικνύουν το ίδιο πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη περίοδο: την έλλειψη γρήγορων παικτών και ταχύτητας στην ανάπτυξη. Οι κινήσεις που έκανε ο ΠΑΟΚ στο μεταγραφικό παζάρι είχαν αυτόν τον στόχο όπως φάνηκε από τις μεταγραφές των Αμπουμπακαρί και κυρίως του Κουτσιανικούλη. Αλλά ο Γκανέζος εμφανίζεται ακόμα «ψαρωμένος», με συνέπεια να κάνει πολλά λάθη, ενώ ο νεαρός Έλληνας παίρνει λιγότερο χρόνο απ’ αυτόν που περίμενε.
Ο Σάντος δείχνει να εμπιστεύεται κυρίως τους παίκτες που διέθετε και πέρσι στην ομάδα. Από τους νεοαποκτηθέντες, μόνο ο Φωτάκης και ο Τσιρίλο έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Αλλά ο πρώτος δεν είναι παίκτης που διακρίνεται για την ταχύτητά του, ενώ ο δεύτερος παίζει στην άμυνα. Σύμφωνα με τον πορτογάλο τεχνικό, η ενσωμάτωση στην προετοιμασία του Βιεϊρίνια και η σταδιακή προσαρμογή των υπόλοιπων νέων παικτών θα προσδώσει την ταχύτητα που ψάχνει. Αλλά παράλληλα τονίζει ότι η εικόνα θα αλλάξει και όταν μπει στην ομάδα ο Βιτόλο. Ο Ισπανός έχει υπογράψει στον ΠΑΟΚ και είναι σαφές ότι ποντάρουν πολλά σε αυτόν. «Είναι γρήγορος παίκτης και στην κίνηση και στη σκέψη», λένε στον «δικέφαλο» για τον πρώην παίκτη του ʼρη.
Η προσθήκη του Βιτόλο, πάντως, θα βάλει τον Σάντος σε άλλους μπελάδες. Όπως κυλάει η προετοιμασία, ο Φωτάκης δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη βασική εντεκάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, κινδυνεύει να μείνει εκτός αρχικού σχήματος ο Πάμπλο Γκαρσία και αυτό ενδέχεται να προκαλέσει πολλές αναταράξεις στα αποδυτήρια. Ο Ουρουγουανός δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται πως θα μείνει στον πάγκο και ο Σάντος βρίσκεται μπροστά σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό πρόβλημα. Στο μεταγραφικό παζάρι, ο Βρύζας έχει εντοπίσει κι έναν παίκτη με ικανότητα να παίξει τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στην επίθεση, αλλά η περίπτωσή του θα προχωρήσει μόνο εάν περάσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.


Σχολιάστε εδώ