στα ενδότερα των ομάδων

=Σιγά μην άφηνε ο Σωκράτης Κόκκαλης να τον πρεσάρουν για να του πάρουν τον Ολυμπιακό. Ειδικά σε μια εποχή που αυξάνονται οι πιέσεις στα επιχειρηματικά σχέδιά του.
=Διπλή κίνηση ματ έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Κατέχει, άλλωστε, καλύτερα και το παιχνίδι της επικοινωνίας και την τακτική της προπαγάνδας και της συσπείρωσης.
=Οικονομικά, το νέο πλάνο με την αύξηση στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός ασφαλώς προκαλεί χασούρα στον Κόκκαλη. Αλλά τόσα χρόνια στην πρώτη γραμμή, ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» έχει καταλάβει ότι τον συμφέρει περισσότερο να έχει τον κόσμο στο πλευρό του, παρά ισχυρούς οικονομικά συνεργάτες.
=Όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθεώνουν τον Κόκκαλη. Αν, μάλιστα, αποκτήσει η ομάδα του Πειραιά και τον Μπόμπο, τότε, αυτομάτως, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα γίνει πανίσχυρος και δύσκολα θα τον αμφισβητήσει κάποιος.
=Τη συσπείρωση του κόσμου την έχει ήδη εισπράξει ο Κόκκαλης. Γι’ αυτό έβγαλε και την επιθετική ανακοίνωση, για την τακτική των ΜΜΕ στο θέμα των μεταγραφών.
=Με την ευκαιρία της αναφοράς στα ΜΜΕ, να καταγράψω τον διαχωρισμό τους σε εκείνα που αποθεώνουν τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και στα υπόλοιπα, τα οποία αρχίζουν να στηρίζουν τον Γιώργο Λούβαρη. Μιλάμε για κανονικό διχασμό.
=Ασφαλώς και δεν παίρνω το μέρος κάποιου εκ των δύο. Θα ήταν άδικο, διότι και οι δύο έχουν προσφέρει στον Ολυμπιακό.
= Πολύ περισσότερο, βεβαίως, ο Λούβαρης. Βρέθηκε, άλλωστε, πιο πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.
=Ενδεικτική της προσφοράς του Λούβαρη στον Ολυμπιακό ήταν και η καλή γνώμη που εξέφρασαν παράγοντες άλλων ομάδων, για την επιστροφή του στα πράγματα. Με πρώτο και καλύτερο τον μεγαλομέτοχο του Πανιωνίου, τον Κώστα Τσακίρη.
= Με τον Λούβαρη θυμήθηκα τον πλέον αδικημένο παράγοντα που πέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναφέρομαι στον ʼγγελο Φιλιππίδη.
=Κάποτε πήγε σε ένα κλαμπ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Την επομένη οι δημοσιογράφοι τον χλεύασαν, διότι, κυρίως, ήθελαν να «χτυπήσουν» τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.
=Οι ίδιοι άνθρωποι, όμως, αποθεώνουν για τους ίδιους λόγους τον Νικόλα Πατέρα. Για να ακριβολογήσω, η αποθέωση του νυν προέδρου γίνεται για παρεμφερείς λόγους, κυρίως διότι όπου πάει μοιράζει τις φανέλες του «τριφυλλιού».
=Η ιστορία, πάντως, δικαίωσε τον Φιλιππίδη. Για τις περισσότερες από τις ενέργειές του στο διάστημα που κρατούσε το τιμόνι του Παναθηναϊκού.
=Επιστρέφω στο θέμα του Μπόμπο.
Ο Βραζιλιάνος εξακολουθεί να πιέζει την Μπεσίκτας για να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό.
=Τα πράγματα, βέβαια, δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Τα νήματα στην υπόθεση του Μπόμπο κρατάει και κινεί ο μάνατζέρ του Χουάν Φίγκερ.
=Ο Ουρουγουανός με τη βραζιλιάνικη υπηκοότητα ήταν ο άνθρωπος που επί της ουσίας μπλόκαρε για μεγάλο διάστημα τη μεταγραφή του Μπόμπο στον Ολυμππιακό. Ο παίκτης, άλλωστε, του ανήκει ουσιαστικά και γι’ αυτό μπορεί και τον κουμαντάρει.
=Πού είναι, λοιπόν, το πρόβλημα; Στις απαιτήσεις του Φίγκερ, ο οποίος ζητάει από τους «ερυθρόλευκους» ένα ιδιαίτερα σεβαστό ποσό, το οποίο κατά πληροφορίες φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ.
= Τα ίδια χρήματα είχε πάρει και για τη μεταγραφή του Ντουντού. Τότε, μάλιστα, καθυστέρησε ένα χρόνο να έρθει ο Βραζιλιάνος, διότι το πρώτο καλοκαίρι αρνήθηκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τη… μίζα στον ατζέντη.
= Με τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, φάνηκε να εξελίσσεται και η υπόθεση του Μπόμπο. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ψήνεται και ο παίκτης να έρθει στον Ολυμπιακό.
=Ειδικά από το βράδυ της Τετάρτης πιέζει ακόμα περισσότερο και την Μπεσίκτας και τον ατζέντη του. Έμαθε για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της 2ης στην Τουρκία Σιβασπόρ και άρχισε να λέει σε Τούρκους δημοσιογράφους ότι «σε τέτοια ομάδα θέλω να παίξω».
= Ο καλύτερος του χωριού, πάντως, είναι ο Γιάννης Κομπότης. Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού έχει πέσει πάνω στην κάψα του Μπάγεβιτς για τον Λεονάρντο και χορεύει την ΑΕΚ στο ταψί.
= Αν, μάλιστα, του είχε προκύψει και ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, τότε θα έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση. Έστω και αν δεν μπορούσε να πουλήσει τον Λεονάρντο σε άλλη ομάδα πλην της Ένωσης.
= Διότι παρά τις μεγάλες δηλώσεις του Κομπότη, λόγο στη μεταγραφή του Λεονάρντο έχει και ο ατζέντης του. Κι αυτός επέλεξε ευθύς εξαρχής την ΑΕΚ.
= Επειδή ακούγονται διάφορα για τις σχέσεις του συγκεκριμένου μάνατζερ με τον Μπάγεβιτς, ο τελευταίος έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι συνεργάζεται με όποιον εμπιστεύεται. Και φαίνεται ότι έπεισε πλήρως τους παράγοντες της Ένωσης.
= ʼσχετο: Σε μια περίοδο που επικρατεί αναταραχή στα τυχερά παιχνίδια με την απεργία των πρακτόρων, ένας παράγοντας του ποδοσφαίρου κινείται να μπει στο Στοίχημα. Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι ήδη απέκτησε εταιρεία στοιχήματος και σχεδιάζει να προωθήσει τα συμφέροντά του στην Ελλάδα.
= Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στη νομοθεσία. Εκτός και αν ο συγκεκριμένος παράγοντας γνωρίζει περισσότερα πράγματα από εμάς και προβλέπει κάποιες σημαντικές αποφάσεις.
= Αν και θεωρείται αδύνατο να υπάρξει εξέλιξη εις βάρος του ΟΠΑΠ. Οπότε, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι κινήσεις του στοχεύουν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που του παρέχει το διαδίκτυο.
= Μπορεί οι ανταποκρίσεις από την Αυστρία να έπλεξαν το εγκώμιο του Λέτο για την απόδοσή του κόντρα στην Γκρόιτερ Φιρτ, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τον Αργεντινό. Ασφαλώς και του αναγνωρίζουν ελαφρυντικά, αλλά περιμένουν πολύ περισσότερα από την απόδοσή του.
= Τι γίνεται με τον Καστίγιο; Θα ενεργοποιηθεί η προφορική συμφωνία που έκανε με τον Πατέρα ή θα κάνουν τελικά πίσω και οι δύο;
= Το θέμα, πάντως, παραμένει ανοικτό. Απλώς οι «πράσινοι» εξακολουθούν να τον θέλουν δανεικό για έναν χρόνο, ώστε να περιορίσουν στο ελάχιστο τα όποια προβλήματα μπορεί να τους προκαλέσει με τη συμπεριφορά του το άλλοτε αγαπημένο παιδί στον Ολυμπιακό.
= Αν ο Τζιόλης μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, τότε θα κινηθούν για την απόκτησή του και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν αβαντάζ και να τον προορίζουν για τη θέση του Στολτίδη.


Σχολιάστε εδώ