Σε στενό κλοιό τρία στελέχη της Σέχτας

Έγκυρη αρμόδια πηγή τόνισε στο «ΠΑΡΟΝ» ότι το «χτύπημα» είναι πιθανόν να γίνει ανά πάσα στιγμή. Ενώ άλλη πηγή διευκρινίζει ότι συλλήψεις ενδεχομένως θα γίνουν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
Κατά την ίδια πηγή:
– Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία, απλώς απομένει το πλήρες «δέσιμό» τους με τους ευρισκόμενους σε ασφυκτικό κλοιό, ώστε η όλη υπόθεση να είναι πλήρως τεκμηριωμένη.
Και αυτό είναι θέμα χρόνου να γίνει. Και προς την κατεύθυνση αυτή εργάζονται πυρετωδώς τόσο η Αντιτρομοκρατική όσο και η ΕΥΠ. Μάλιστα η αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στην ΕΥΠ, με την αντικατάσταση Κοραντή απ’ τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, θεωρείται πολύ πιθανόν να σχετίζεται και με τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν έως και πρόσφατα (πριν αναλάβει τη διοίκηση της ΕΥΠ) ο αρμόδιος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας εισαγγελέας. Και είχε συλλέξει πάρα πολλά πολύτιμα στοιχεία…
Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας εξάλλου υπογραμμίζουν ότι:
• Το κουβάρι που άρχισε να ξετυλίγει τον μίτο της νέας γενιάς τρομοκρατών και αποδείχτηκε καταλυτικό στην υπόθεση αυτή ήταν ένα μοιραίο λάθος που έκανε ο ένας εκ των συντακτών της τελευταίας προκήρυξης της Σέχτας (είχε σταλεί στα «ΝΕΑ»), με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη της δολοφονίας του αστυνομικού που φρουρούσε τη μάρτυρα για την υπόθεση του ΕΛΑ.
Ήταν, αυτό το «μοιραίο λάθος», το καθοριστικό στοιχείο, που ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα και να «δέσει» πληροφορίες και άλλο υλικό με συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία ούτως ή άλλως βρίσκονταν ήδη υπό στενή επιτήρηση.
Και λέμε για έναν εκ των συντακτών της τελευταίας προκήρυξης της Σέχτας επειδή σύμφωνα με τις αναλύσεις της προκήρυξης αυτής προκύπτει ότι συντάχτηκε από δύο πρόσωπα.
Εξάλλου τα ίχνη που αποκωδικοποίησε αυτό το «λάθος» συνδέθηκαν με στοιχεία που είχαν προκύψει και απ’ την εξάρθρωση οργανώσεων και συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.
Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις αρμόδιων παραγόντων, «η διασύνδεση της νέας γενιάς τρομοκρατών με το οργανωμένο έγκλημα είναι πλέον αδιαμφισβήτητη και προκύπτει από πάρα πολλά στοιχεία».
Ο ίδιος παράγοντας υπενθύμισε ότι μεταξύ των ενεχομένων και συλληφθέντων για την απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά ήταν και στέλεχος του αντεξουσιαστικού χώρου…
Αλλά και εκτός απ’ τα παραπάνω έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι:
– Και απ’ την εξάρθρωση της συμμορίας Βλαστού έχουν προκύψει πολύτιμα στοιχεία τα οποία διασυνδέουν τρομοκρατία και κοινό έγκλημα.
– Μάλιστα ένα εξ αυτών κρύβει από πίσω μια έκπληξη μεγατόνων!
Επισημαίνεται ότι πολύτιμα στοιχεία για τη νέα γενιά τρομοκρατών έχουν επίσης προκύψει:
– Από ορισμένες καταθέσεις ή «φιλικές ανακρίσεις». Μάλιστα αρμόδιος παράγοντας τόνισε στο «ΠΑΡΟΝ» ότι «τα στοιχεία αυτά μπορεί να αφορούν τις παρυφές της τρομοκρατίας κι όχι τον πυρήνα μιας οργάνωσης, αλλά αποδείχτηκαν πολύτιμα επειδή συνδέθηκαν με άλλα υπάρχοντα στοιχεία για τρομοκράτες που βρίσκονται στον πυρήνα συγκεκριμένων οργανώσεων».
Επαναλαμβάνουμε ότι με τις επικείμενες εξελίξεις σχετικά με την εξάρθρωση της νέας γενιάς τρομοκρατών συνδέεται και η πρόσφατη αλλαγή στην κορυφή της ΕΥΠ.
Δεν συνδέεται βέβαια αποκλειστικά με αυτό. Η αιφνίδια αντικατάσταση του κ. Κοραντή απ’ τον κ. Παπαγγελόπουλο έχει να κάνει και με τον τρόπο χειρισμού των στοιχείων που αφορούσαν την εξάρθρωση της συμμορίας Βλαστού. Και πιθανότατα με διαρροές πληροφοριών από στελέχη της ΕΥΠ και μάλιστα αστυνομικούς. Η Αστυνομία είχε αντιληφθεί ότι κάτι συμβαίνει, αλλά δεν είχε στοιχεία για τις «διαρροές». Έτσι «έβαλε λαγούς» πριν από έναν μήνα και οι ύποπτοι έπεσαν στην παγίδα, διοχέτευσαν τα δήθεν στοιχεία στους εμπλεκόμενους και έτσι αποκαλύφθηκαν και τέθηκαν αμέσως σε διαθεσιμότητα. Έτσι διασφαλίστηκαν κρίσιμες πληροφορίες από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, που οδηγούν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην εξιχνίαση πολύ σημαντικών υποθέσεων.


Σχολιάστε εδώ