Περικοπές έως 20% στο Mega

Μήνυμα περικοπών στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Mega την περασμένη Τρίτη. Ο σταθμός θα κάνει μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κρίση της μείωσης της διαφημιστικής δαπάνης στην τηλεόραση κατά 30% χωρίς να περικόψει θέσεις εργασίας. Και αυτό γιατί το Mega θέλει να διατηρήσει το προβάδισμα των 10 μονάδων που έχει έναντι του δεύτερου ANT1 στην απορρόφηση της διαφημιστικής δαπάνης και πιστεύει πως θα το πετύχει αν διατηρήσει το προσωπικό του.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος προέβλεπε ήδη περικοπές, καθώς δεν θα βγουν στον αέρα π.χ. τα σίριαλ για τα 20 χρόνια του καναλιού, ενώ υπήρξαν μειώσεις και στον αριθμό των τηλεπαιχνιδιών. Ταυτόχρονα, ασκούνται πιέσεις ώστε να μειωθεί το κόστος κάθε προγράμματος έως και 20%. Στον ενημερωτικό τομέα όλα δείχνουν πως θα συνεχιστούν όλες οι εκπομπές, όμως θα υπάρξουν αντίστοιχες μειώσεις έως 20% στα ντοκιμαντέρ. Σημειώνεται, πάντως, πως μέχρι σήμερα δεν έχει τεθεί ακόμη ζήτημα μείωσης των αμοιβών των στελεχών.
Στόχος του σταθμού είναι να περιορίσει όσο είναι εφικτό τη διαφαινόμενη ζημιά που, όπως παραδέχονται και τα στελέχη του, είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει. Γι’ αυτό και η επιλογή του Η. Τσίγκα ήταν να μη δοθεί όλο το ποσό (38 εκατ.) από την πώληση του 12,5% της NetMed NV, αλλά τα 23 εκατ. ευρώ να διατεθούν προς τους μετόχους, ώστε να κρατηθούν άλλα περίπου 10 εκατ. ευρώ για το 2009. Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο το μέρισμα των 0,67 ευρώ που ξεκίνησε να δίνει το κανάλι από την περασμένη Δευτέρα είναι ένα πρώτης τάξεως δώρο για τους μεγάλους μετόχους.


Σχολιάστε εδώ