ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Αγωγή κατά της Εθνικής Τράπεζας κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου, με την οποία ζητά την αναστροφή πώλησης ή τη μείωση της τιμής για το ακίνητο της πρώην ΕΤΕΒΑ, που αγοράστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Πρόκειται για έκταση 15,5 στρεμμάτων που η πρώην δημοτική αρχή Αμαρουσίου, μέσω της δημοτικής επιχείρησης ʼθμονον ΑΕ, αγόρασε από την Εθνική με υψηλό τίμημα, όπως ισχυρίζονται οι νυν διοικούντες τον δήμο. Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης έβγαλε πριν από λίγες ημέρες στο φως στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η επίμαχη έκταση αγοράστηκε 5,5 εκατομμύρια ευρώ ακριβότερα από το τίμημα που το δικαστήριο, που συστήθηκε για τον καθορισμό τιμής μονάδος, είχε ορίσει! Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ακίνητο έχει χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου, άρα μη αξιοποιήσιμος, και ρέμα, που από τον νόμο δεν αγοράζεται ούτε πωλείται! Σύμφωνα με τον Πατούλη, στην υπόθεση κάτι… μυρίζει, και ο δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να προασπίσει τα συμφέροντα του δήμου. Πέραν της αγωγής κατά της Εθνικής, κατέθεσε αγωγή και κατά της πρώην διοίκησης της ʼθμονον, για τη ζημία που προκάλεσε στον δήμο με την υπερβολική τιμή που πλήρωσε το ακίνητο.

QQQ Tην παραίτησή του από την προεδρία του νομικού προσώπου της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής υπέβαλε πριν από λίγες ημέρες ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γουργούλης, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «εγώ δεν δέχομαι εκβιασμούς», χωρίς όμως να εξηγήσει τι εννοεί. Ο ίδιος αρνείται προς το παρόν ν’ ανοίξει τα χαρτιά του. Λένε ότι η παραίτησή του έχει να κάνει με κάποιες περίεργες προσλήψεις που έγιναν προσφάτως στη φιλαρμονική. Ό,τι όμως και να συμβαίνει, αυτή η εξέλιξη είναι ένας επιπλέον πονοκέφαλος για τον δήμαρχο Βασίλη Γιαννακόπουλο.
QQQ Γενικά, όταν συνεργάζονται δύο πολιτικοί χώροι ποτέ δεν τραβάει ο… γάμος μακριά. Πόσω μάλλον στην τοπική αυτοδιοίκηση που ο καθένας κοιτά το δικό του μέλλον. Αυτό γίνεται στην περίπτωση του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ο Συνασπιστής δήμαρχος Σταύρος Κόντος έβαλε στο ψηφοδέλτιό του αρκετές μεταγραφές από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που μετά εντάχθηκαν και στη δημοτική του ομάδα. Πλησιάζουμε όμως προς τις δημοτικές εκλογές και άρχισαν οι τριγμοί. Πρόσφατα ο Ζαχαρίας Χωρινός δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιήθηκε. Οι πληροφορίες λένε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα «πράσινα» στελέχη, αφήνοντας τον δήμαρχο στα κρύα του λουτρού!
QQQ Απαντήσεις πρέπει να δώσει η δημοτική αρχή της Γλυφάδας για καταγγελίες σχετικά με το κόστος της φύλαξης αδέσποτων ζώων. Την τελευταία πενταετία ο Δήμος ξοδεύει 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο για να φυλάσσονται τα αδέσποτα που μαζεύονται από τους δρόμους! Για το υπέρογκο αυτό ποσό έγινε κουβέντα στην τελευταία συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής, με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης Κώστα Κόκκορη και Στέλιο Λανδράκη να προβάλλουν έντονες αντιρρήσεις. ʼδικο έχουν; Με τόσα χρήματα τα αδέσποτα θα μπορούσαν να φυλάσσονται στο… Χίλτον!
QQQ Στο παρά πέντε πρόλαβαν οι άνθρωποι του Δήμου Κηφισιάς ιδιώτες που προσπάθησαν να ανοίξουν… δρόμο μέσα σε δασική περιοχή, στα αναδασωτέα όρια του Πεντελικού. Το περιστατικό καταγγέλθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Καλό, ο οποίος ζήτησε περισσότερη επαγρύπνηση για να μην πέσει το δάσος στις ορέξεις του κάθε επιτήδειου.
QQQ Τάξη στο πολεοδομικό χάος που επικρατεί στην πόλη επιχειρεί να βάλει ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής Σωρός – Μαρμαράδικα. Η περιοχή αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και όλα αυτά τα χρόνια παρέμενε εκτός σχεδίου, αν και απέχει λιγότερο από 1,5 χιλιόμετρο από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου.


Σχολιάστε εδώ