Να μην επιδοτούνται τα πειρατικά ΜΜΕ

«Δεν μπορεί να επωφελούνται από την κρατική διαφήμιση, αλλά και την εταιρική κοινωνική ευθύνη (από τράπεζες, ομίλους και ΔΕΚΟ) ΜΜΕ χωρίς συντάκτες, χωρίς να εφαρμόζουν ΣΣΕ και χωρίς να διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα. Πρέπει να ισχύσει ως προϋπόθεση για να εισπράττουν τις χορηγίες αυτές ρήτρα μισθωτής εργασίας».
Την πρόταση αυτή του εκπροσώπου της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, Δημήτρη Τσαλαπάτη, έκαναν αποδεκτή οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής την Πέμπτη, στην οποία πήρε μέρος αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Επίσης, με την πρόταση της ΚΕΔ «να μη γίνει ούτε μία απόλυση στον “Ελεύθερο Τύπο” και στον City και να ελεγχθεί η διαδικασία των ομαδικών απολύσεων που εφαρμόζει η οικογένεια Αγγελόπουλου» συμφώνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, καθώς και τα άλλα μέλη της Επιτροπής.
H ΚΕΔ κατέθεσε επίσης τις ακόλουθες συγκεκριμένες προτάσεις στην Επιτροπή:
• Δεν μπορεί να υπάρχουν στο κέντρο και στην περιφέρεια εφημερίδες και ΜΜΕ χωρίς συντάκτες.
• Δεν μπορεί να συνεχισθεί η πειρατεία στα ΜΜΕ, που τώρα γίνεται σπορ και για μεγάλους εκδότες.
• Δεν μπορεί κόμματα να είναι ιδιοκτήτες ΜΜΕ και αυτά να δίνουν το παράδειγμα με ανώνυμες εταιρείες που τα οικονομικά τους είναι στο κόκκινο ή καταστρατηγούν τις ΣΣΕ.
• Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το παιχνίδι με τον τυποκτόνο νόμο.
• Δεν μπορεί να υπάρχει ανώνυμη ενημέρωση από δημοσιογράφους στο διαδίκτυο. ʼλλο όμως είναι τα μπλογκ κι άλλο τα μέσα ενημέρωσης.


Σχολιάστε εδώ