Κάτω στον Πειραιά

Με τα χρήματα αυτά, όπως είναι γνωστό, πληρώνονται οι εργαζόμενοι στον δήμο. Τώρα που θα περικοπούν, οι εργαζόμενοι θα αρχίσουν να μένουν απλήρωτοι. Επίσης, με τα χρήματα των ΚΑΠ ο δήμος κάλυπτε τις οικονομικές ανάγκες των δημοτικών επιχειρήσεων που δεν κάλυπταν τον προϋπολογισμό τους από αυτοτελείς πόρους. Τώρα και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές θα έχουν οικονομικά προβλήματα. Μία μάλιστα από αυτές, η ΔΗΠΑΠ, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του δημοτικού ραδιοσταθμού Κανάλι 1, αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν βρει χρήματα για να πληρώσει τα Ταμεία των εργαζομένων και την εφορία, θα χάσει τις ρυθμίσεις και η πρόεδρος θα κινδυνεύει να συρθεί στα δικαστήρια. Η πρόεδρος της ΔΗΠΑΠ απευθύνθηκε στους συναδέλφους της αντιδημάρχους και τους εξήγησε την κατάσταση, όμως την αποπήραν και της δήλωσαν ορθά κοφτά πως τα χρήματα που υπάρχουν θα δοθούν για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στον δήμο.

Η απότομη πάντως παρακράτηση των ΚΑΠ από το Ταμείο Παρακαταθηκών δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον δήμο και ήδη στον έβδομο όροφο γίνονται συσκέψεις για να αποτραπούν τα χειρότερα. Η σκέψη που κερδίζει έδαφος αυτήν τη στιγμή είναι να ζητηθεί από το Ταμείο να παρακρατεί λιγότερα χρήματα, ίσως το ένα τρίτο, από τους ΚΑΠ και όχι τα δύο τρίτα, όπως γίνεται τώρα.

// Με τα… μούτρα έπεσε στη δουλειά ο νέος αντιδήμαρχος μηχανολογικού – καθαριότητας Αντώνης Αρώνης. Και στον δήμο εκείνοι που γνωρίζουν την αποτελεσματικότητα και την επιμονή του λένε ότι ο Φασούλας, ως αθλητής, γνωρίζει πόσο πολύτιμοι είναι οι αθλητές με μεγάλο εκτόπισμα, γι’ αυτό τον έβαλε… φουνταριστό!

// Όπως είχαμε γράψει και την περασμένη Κυριακή, οι κεντρικές πλατείες του Πειραιά μπήκαν στο πρόγραμμα ανακαίνισης και ανάπλασης και ήδη κάποιες, στις οποίες τα έργα ολοκληρώθηκαν, έχουν αλλάξει όψη. Ο δήμαρχος επιθεώρησε προσωπικά τα έργα που γίνονται, και μάλιστα στον πεζόδρομο Παναγιωτάκου είχε γεύμα με 36 στελέχη του συνδυασμού του. Τα μέτρησε κάποιος παρατηρητικός και είπε: 36 παρακαθήμενοι ίσον 3 επί 12. ʼρα ψάχνουμε για… 3 Ιούδες! Να ήξερε κάτι ή να το είπε έτσι, στην τύχη;

// Στην πέμπτη θέση σε δημοτικότητα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ φέρνει τον Π. Φασούλα γκάλοπ που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

// Αλήθεια, εκείνος ο υποψήφιος του Φασούλα που το παίζει «σκληρός» ΠΑΣΟΚος και μπαινοβγαίνει στο δημαρχείο με… τουπέ καρδιναλίου έχει γιο που εμφανίζεται σκληροπυρηνικός νεολαίος της ΝΔ στην ΟΝΝΕΔ Κυψέλης; Όχι πως νοιάζει κανέναν, αλλά ο καθένας πριν μιλήσει και πριν κρίνει ή κατακρίνει, θα πρέπει να κοιτάξει… τα του οίκου του!

// Τώρα που ο Αντωνάτος άρχισε να κάνει… καψόνια στην πλειοψηφία, τα πράγματα θα… σφίξουν για τον δήμαρχο. Γιατί η ομάδα του στο δημοτικό συμβούλιο θα έχει πλέον 21 συμβούλους και θα… τους βγαίνει η ψυχή μέχρι να περάσουν ένα σοβαρό θέμα. Δεν θα μπορεί να λείπει κανείς!

Όπως είπε ο Βουτσινάς, δεν θα μπορούν να πηγαίνουν ούτε στην… τουαλέτα.

// Πάντως, ταξί για τρεις μήνες μέσα στο κατακαλόκαιρο δύσκολα βρίσκεις για νοίκιασμα. ʼσε που η ζέστη δεν ενδείκνυται για… ξεκούραση, αλλά μάλλον σε πάει για… θερμοπληξία. Οπότε, βλέπω την άδεια να… παρατείνεται!

// Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο ΕΑΚ Κορυδαλλού, ακόμα ένα σπουδαίο αθλητικό έργο ξεκινά η Νομαρχία Πειραιά. Πρόκειται για το έργο τοποθέτησης νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Νίκαιας, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, που υλοποιείται με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από ίδια έσοδα της Νομαρχίας Πειραιά. Εντός των ημερών εγκαθίσταται ο ανάδοχος και οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις στο γήπεδο ξεκινούν άμεσα, με στόχο το φθινόπωρο ο αθλητικός χώρος της Νίκαιας να παραδοθεί προς χρήση για τις ανάγκες του μαζικού, λαϊκού, ερασιτεχνικού αλλά και επαγγελματικού αθλητισμού της περιοχής.

// Τον συντονισμό του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Οικονομίας και το υπουργείο Δικαιοσύνης για την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που να παραχωρεί για χρήση τον χώρο των γυναικείων φυλακών στον Δήμο Κορυδαλλού ζήτησε ο δήμαρχος Σταύρος Κασσιμάτης από τον υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο, τον οποίο συνάντησε στο υπουργείο την περασμένη εβδομάδα. Ο υπουργός ήταν απόλυτα θετικός στο αίτημα του δημάρχου και μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους πήρε συμπτωματικά τηλέφωνο τον Π. Παυλόπουλο και ο Ν. Δένδιας, ο οποίος είπε ότι δεν έχει αντίρρηση για κάτι τέτοιο. Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε να βρει τη φόρμουλα για να ικανοποιηθεί το αίτημα του Στ. Κασσιμάτη, ο οποίος έχει εξοικονομήσει χρηματοδότηση για την ανάπλαση και την αξιοποίηση του χώρου από την Περιφέρεια Αττικής.

Εξάλλου, ο Π. Παυλόπουλος είπε ότι θα διαθέσουν άμεσα πόρους για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων του δήμου και για την αποπεράτωση του νέου δημαρχείου.

// Μια σπουδαία πρωτοβουλία πήρε ο πρόεδρος του ομίλου UNESCO Νομού Πειραιά και Νήσων Γιάννης Μαρωνίτης. Συγκεκριμένα, προσφέρει δωρεάν διακοπές σε 30 παιδιά ηλικίας 6 μέχρι 15 χρονών, στις κατασκηνώσεις ΚΟΡΕΛΚΟ στον Κάλαμο Αττικής! Τα παιδιά που μπορούν να συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις πρέπει να ανήκουν σε πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες, σε άπορες, να είναι ορφανά ή να ανήκουν σε μονογονεϊκές οικογένειες. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του ομίλου UNESCO Νομού Πειραιά και Νήσων και στα τηλέφωνα 210-4110678, 210-4179797 και 4132273.

// Όταν το περιβάλλον ενώνει και υπάρχει διάθεση σοβαρής αντιμετώπισης των προβλημάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπάρχουν και αποτελέσματα. Είναι γνωστό το θέμα του επικίνδυνου ΧΑΔΑ Σχιστού για τον οποίο ο αρμόδιος υφυπουργός Αθ. Νάκος είχε δεσμευτεί δημόσια ότι θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση προς τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκατάστασή του. Τρεις δήμοι μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ (Κορυδαλλός, Νίκαια, Κερατσίνι) με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων ζητούν από τον υφυπουργό να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του έργου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις αυτοί δήμοι έχουν διοικήσεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τη ΝΔ αντίστοιχα. Οι αποφάσεις τους αυτές εισακούστηκαν από τον υφυπουργό και έτσι η αποκατάσταση του επικίνδυνου ΧΑΔΑ θα συνεχιστεί και μια σοβαρή πληγή, που χρόνια μολύνει το σώμα της Αθήνας, θα κλείσει. Στον ΠΕΣΥΔΑΠ, ο πρόεδρος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο αντιπρόεδρος Δημοσθένης Σταματάτος, αλλά και τα μέλη της διοίκησης έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι.

// Τη δυνατότητα να συμβάλουν στην προστασία των δελφινιών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες, δίνει φέτος στους ιστιοπλόους ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας, (ΠΟΙΑΘ) με το πρόγραμμα «Ο δρόμος του δελφινιού». Για όσους ταξιδεύουν στη θάλασσα το καλοκαίρι, είναι πολύ απλό να ακολουθήσουν τον «Δρόμο του Δελφινιού». Τόσο στο σάιτ www.spotadolphin.gr όσο και στο ειδικό έντυπο που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει βασικές πληροφορίες για τα δελφίνια καθώς και τη φόρμα καταγραφής των στοιχείων τους. Έχοντας ενημερωθεί, αρκεί κάποιος που θα δει δελφίνι να παρατηρήσει και να καταγράψει τα βασικά χαρακτηριστικά του και τη συμπεριφορά του ως προς το σκάφος.

Στέλνοντας τη σχετική φόρμα παρατήρησης ή συμπληρώνοντας τα στοιχεία on line στο www.spotadolphin.gr, βοηθάμε εύκολα και απλά την επιστημονική έρευνα για το αγαπημένο σε όλους μας είδος, το δελφίνι. Το ειδικό ενημερωτικό έντυπο ο «Δρόμος του Δελφινιού» με ενσωματωμένη φόρμα παρατήρησης, έχει ήδη ξεκινήσει να διανέμεται από τον ΠΟΙΑΘ σε μαρίνες, ιστιοπλοϊκούς ομίλους και σε όλα τα παραρτήματα του ομίλου, ενώ παράλληλα υλοποιείται και διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης μέσα από διάφορα σάιτ, ενώ προγραμματίζονται ειδικές διαλέξεις και σχετικές εκπαιδευτικές παρουσιάσεις.


Σχολιάστε εδώ