Ενόχλησε η συνέντευξη Κασιμάτη και επέβαλαν σιωπητήριο παντού!

Συνωμοσία σιωπής επέλεξαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η μεγάλη πλειοψηφία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, αλλά –παραδόξως– και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έναντι της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας συνέντευξης που ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης έδωσε την περασμένη Κυριακή στο «ΠΑΡΟΝ» και διά της οποίας ο καθηγητής αποδοκίμαζε ευθέως την αξιοποίηση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για την πρόκληση πρόωρων εκλογών, κάνοντας μάλιστα λόγο για «εκτροπή», «παραβίαση του Συντάγματος» και «σφετερισμό της αρμοδιότητας της Βουλής»!
Προφανώς ο Γ. Παπανδρέου και το υπόλοιπο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ έκριναν ότι η συνέντευξη του (και) στενού συνεργάτη του Α. Παπανδρέου έπρεπε να αντιμετωπιστεί διά της… σιωπής, αφού δεν τους βόλευε, αντίθετα αποδομούσε ολόκληρη τη στρατηγική τους, που συνοψίζεται στο «πρώτα εκλογές και μετά εκλογή Προέδρου».
Προφανέστατα υποτίμησαν ακόμα και το γεγονός ότι ο Γ. Κασιμάτης ήταν εκ των βασικών εμπνευστών και συντακτών της συνταγματικής αναθεώρησης του 1985, μιας δηλαδή αναθεώρησης που αποτέλεσε πολιτική και ιδεολογική παρέμβαση του Ανδρέα, για ένα Σύνταγμα σύγχρονο, που να υπηρετεί την προοδευτική πορεία της Ελλάδας.
Μάλιστα απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι:
• Ο Γ. Παπανδρέου και το επιτελείο του οργίστηκαν (!) με τη συνέντευξη-παρέμβαση του κορυφαίου συνταγματολόγου. Πραγματοποιήθηκε μάλιστα ειδική σύσκεψη, όπου αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί διά της «δημοκρατικής» μεθόδου του… «θαψίματος»!
• Αμέσως ο εκπρόσωπος της Ιπποκράτους Γ. Παπακωνσταντίνου, εφαρμόζοντας σχετική εντολή του Γιώργου, έκανε τηλεφωνικές παρεμβάσεις σε στελέχη ΜΜΕ, ζητώντας τους να θάψουν αυτό το –μείζον– θέμα! Τόση και τέτοια δημοκρατική αντίληψη προφανώς έχουν, δείχνοντάς μας μάλιστα και το πώς σκέφτονται να κυβερνήσουν, όταν κερδίσουν τις εκλογές…
Ένα άλλο ζήτημα, επίσης απτόμενο της ελευθερίας έκφρασης και –τελικά– της ίδιας της λειτουργίας της δημοκρατίας είναι ότι τα ΜΜΕ, είτε εξ ιδίας πρωτοβουλίας είτε επειδή υπάκουσαν στις «υποδείξεις» του Παπακωνσταντίνου, επίσης έθαψαν ένα τόσο σοβαρό θέμα, όταν καταναλώνουν χρόνο ή χώρο για να προβάλλουν άλλα ήσσονος σημασίας και ποιότητας θέματα!
Μούγγα παντού!
Και απ’ τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (ούτε το Mega, ούτε ο ΑΝΤ1, ούτε το Alter, ούτε κανένα άλλο κανάλι ή ραδιόφωνο το αξιολόγησαν ως… άξιο αναφοράς!) και απ’ τις εφημερίδες. Απ’ τα ίδια δηλαδή ΜΜΕ που δεν διστάζουν να κάνουν θέμα (και μάλιστα μεγάλο) μια δήλωση κάποιου βουλευτή ή κομματικού στελέχους για ζητήματα που είναι… για γέλια. Έτσι φαίνεται ότι κατανοούν την «ενημέρωση» που προσφέρουν!
Όμως παρά τη –διαπλεκόμενη– συνωμοσία σιωπής το θέμα υπάρχει. Δεν μπορούν ούτε ο Γιώργος, ούτε τα ΜΜΕ των βαρόνων της διαπλοκής να το προσπεράσουν έτσι, διά της μεθόδου του «θαψίματος».
Για παράδειγμα, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας συνταγματολόγος να εκφράσει διαφωνία με τον κ. Κασιμάτη, παρότι και προς τα εκεί «έριξε δίχτυα» το σύστημα της Ιπποκράτους…
Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των συνταγματολόγων συμφωνεί με την προσέγγιση Κασιμάτη. Και αυτό θα εκφραστεί σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.


Σχολιάστε εδώ