ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΜΕΡΕΣ του… 2000 ζει ο Μιχ. Λιάπης! Τότε, αμέσως μετά την ήττα της Ν. Δημοκρατίας στις εκλογές, που σε… αγαστή συνεργασία με διευθυντή δεξιάς εφημερίδας προσπαθούσε να πείσει την Ντόρα να θέσει θέμα ηγεσίας. Πονηρή ούσα
η κ. Μπακογιάννη τον προέτρεψε να βγει εκείνος μπροστά και, αν δημιουργηθεί κλίμα, να αναλάβει η ίδια να… σώσει την παράταξη. Ο κ. Λιάπης είπε όχι κι έτσι απετράπη η… επανάσταση. Τώρα λοιπόν, ο πρώην υπουργός έχει αποφασίσει να ξεκινήσει τον δικό του… «ανένδοτο». Αφού τελειώσει τις καλοκαιρινές του διακοπές, να μπει ο Σεπτέμβριος δηλαδή, και μετά. Θα ασκεί δημόσια κριτική στις κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά και στον ίδιο τον Κ. Καραμανλή που «στραβά αρμενίζει», όπως λέει.
oΕΠΙΣΗΜΩΣ οι θερινές διακοπές του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκινούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Ανεπισήμως μαθαίνω ότι ο κ. Παπούλιας θα εγκαταλείψει το κλεινόν άστυ αμέσως μετά την εκδήλωση για την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου. Αρχικά θα πάει στα Ιωάννινα και στη συνέχεια στη Λευκάδα, ενώ θα κάνει μια… μικρή διακοπή στις διακοπές του τον Δεκαπενταύγουστο για να παραστεί σε εορταστικές εκδηλώσεις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πρόεδρος θα επιστρέψει στην Αθήνα τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπουργοί και υφυπουργοί μπορούν να συνεχίζουν ως τότε απτόητοι την ηλιοθεραπεία. Στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη, σε μία ώρα ο κ. Παπούλιας θα βρίσκεται στο γραφείο του.
oΚΟΝΤΑ ένα εκατομμύριο ευρώ, κάπου 340 εκατ. παλαιές ελληνικές δραχμές, κόστισε το «χάπενινγκ» που οργάνωσε η Ντόρα στην Κέρκυρα για τη Σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Καθότι ζούμε μέρες οικονομικής κρίσης και… περισυλλογής, ήταν λογικό να προκαλέσει αντιδράσεις. Εις μάτην ωστόσο, διότι η υπουργός Εξωτερικών δεν πτοείται από κάτι τέτοια και –όπως πληροφορούμαι– προγραμματίζει και νέο… πάρτι. Τον ερχόμενο Δεκέμβριο στην Αθήνα αυτήν τη φορά, με αφορμή το τέλος της ελληνικής προεδρίας στον ΟΑΣΕ. Κάτι πανηγυρικό και πιο εντυπωσιακό, μου λένε. Προφανώς δεν ενστερνίζεται τις ανησυχίες στενών συνεργατών της ότι ο Δεκέμβριος θα τους βρει σε άλλο υπουργείο.
oΔΕΝ γνωρίζω τους ακριβείς σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, οφείλω ωστόσο να το ενημερώσω ότι σε δύο τουλάχιστον υπουργεία το υπαλληλικό προσωπικό έχει τεθεί σε… εκλογικό συναγερμό. Στο Εσωτερικών και στο Τουρισμού. Ο λόγος; Στο πρώτο υπουργείο το στελεχικό δυναμικό ειδοποιήθηκε να επιστρέψει από τις διακοπές του το αργότερο στις 20 Αυγούστου. Ενώ σε κλειστή σύσκεψη ο Κ. Μαρκόπουλος επισήμανε ότι όλοι πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία τους αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Κάτι που φυσικά διέρρευσε και αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στους διαδρόμους του υπουργείου Τουρισμού. Αδίκως, οφείλω να τους ενημερώσω, καθότι θεωρώ απίθανο ο κ. Μαρκόπουλος να γνωρίζει τους… μύχιους σχεδιασμούς του κ. Καραμανλή.


Σχολιάστε εδώ