Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Προσοχή ιδιαίτερη πρέπει να δώσουμε την επόμενη εβδομάδα στις επιδόσεις των τραπεζικών τίτλων. Με την Εθνική να «χτυπάει» ημερήσια κέρδη της τάξεως του 10% και του 11% (όπως την Τρίτη) και τις υπόλοιπες τράπεζες να αντιδρούν θετικότατα, γεννάται το ερώτημα της «αντίδρασης» των επενδυτών εάν παραστεί ανάγκη (;) ρευστοποίησης κάποιων θέσεων. Σκεφτείτε απλώς πως την Τρίτη τα ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ημερήσια κέρδη κατέγραψαν οι τίτλοι της Eurobank, της Τράπεζας Κύπρου και της Πειραιώς, που έκλεισαν στο +3% κατά μέσον όρο!
4Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές του πρώτου… μισού της περασμένης εβδομάδας. Αυτήν που ξεκινά;
4Με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ (συνεχίζει να απογοητεύει διαγραμματικά), Τιτάν, Coca-Cola, Intralot και Motor Oil.
4Θετικές επιδόσεις κατέγραψαν και οι Aspis Bank, Proton Bank και Τράπεζα Αττικής. Ιδιαίτερα για την Αspis τα νέα εσχάτως είναι μια
κρύο, μια ζέστη!

4Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες: Ανακοίνωσε την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με τον δανέζικο πολυεθνικό όμιλο BIOMAR. Σε πρώτη φάση η συμφωνία είναι της τάξεως των 30 εκατομμυρίων ευρώ και έχει να κάνει με την παροχή -σε προνομιακές τιμές- ιχθυοτροφών από τη δανέζικη εταιρεία-οδηγό του συγκεκριμένου κλάδου παγκοσμίως, αλλά και με την πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της Ζωονομή.

4Sea Star Capital – ANEK – EasyGroup. Η Ακτοπλοΐα έχει κι άλλες ειδήσεις να μας δώσει. Τα γράφαμε από… πέρυσι, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, η πραγματικότητα ξεπερνά και τα όποια σενάρια κυκλοφορούσαν από μήνες για τον περαιτέρω συγκεντρωτισμό στον κλάδο!


Σχολιάστε εδώ