«Δεν κλείνει η “Εξέδρα”»

Παρέμβαση στη φημολογία για το κλείσιμο της «Εξέδρας» από τον διευθυντή του φύλλου Βασίλη Σαμπράκο. Στο μπλογκ του, http://sambrakos.blogspot.com/ απαντά παραθέτοντας τις σκέψεις του και ορισμένα στοιχεία κυκλοφορίας, διαχωρίζοντας το «Π» από όσους ισχυρίζονται πως το φύλλο κλείνει:

– «Χρησιμοποιείται το σωστό ρήμα αυτήν την εποχή για την “Εξέδρα”, αλλά χρησιμοποιείται λάθος. Όχι πουλιέται η “Εξέδρα”. Πουλάει. Δεν κλείνει η “Εξέδρα”. Κλείνει κάθε μήνα με αύξηση της κυκλοφορίας της σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Λόγω θέσης, προφανώς, δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση και την πορεία της».

– «Η “Εξέδρα” έκλεισε τον Μάιο του 2009 με επιπλέον 2.000 φύλλα, κατά μέσον όρο. Έκλεισε τον Ιούνιο με επιπλέον περίπου 3.000 φύλλα, αυξάνοντας το μερίδιό της κατά περίπου 3%. Τρέχει στον Ιούλιο με αύξηση περίπου 3.000 φύλλων κατά μέσον όρο, κατέχοντας το περίπου 11% της πίτας των αθλητικών φύλλων, με μια μέση κυκλοφορία πάνω από 21.000 φύλλα». Είναι «μια εφημερίδα που δεν έχει απολύσει ούτε έναν εργαζόμενο στους μήνες της οικονομικής κρίσης! Μια εφημερίδα την οποία δημοσιογράφοι και “δημοσιογράφοι” επιμένουν να… κλείνουν με ένα μπαράζ ανώνυμων δημοσιευμάτων, τα οποία ξεκίνησαν μερικές ημέρες μετά το λανσάρισμα της “Εξέδρας” και εμφανίζονται πλέον με εντυπωσιακή συχνότητα».

– «Η “Εξέδρα” παρουσιάζεται, χάρη σε μια θαυμαστή μεθόδευση, σαν μια αποτυχημένη προσπάθεια. Λες και γνωρίζουν όλοι αυτοί που την “κλείνουν” ποιοι ήταν οι στόχοι και ποιο το business plan αυτής της εφημερίδας και δεν γνωρίζω εγώ, που είμαι ο διευθυντής της προτού καν γεννηθεί αυτή η εφημερίδα… Κανείς από όλους αυτούς τους συναδέλφους ή τους “συναδέλφους” δεν μπήκε στον κόπο να επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί μου για να μάθει και την αλήθεια του διευθυντή αυτής της εφημερίδας, την οποία αβίαστα και αβασάνιστα κλείνει με κάθε μονόστηλο, με κάθε ανώνυμο “50άρι”, με κάθε post σε ένα ανώνυμο μπλογκ».

– «Σε όλους αυτούς έχω να πω ότι θα έπρεπε να ντρέπονται που παίζουν με την ψυχολογία τόσων εργαζομένων σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης. Θα έπρεπε να ντρέπονται που αδικούν τόσο αβίαστα τη δουλειά τόσων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια πολύ καλή εφημερίδας που προσφέρει δημοσιογραφία και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περίπου 16.000 καθημερινών αναγνωστών στο πρώτο εξάμηνο του 2009, ενός πολύ δύσκολου έτους, όπως όλοι γνωρίζουμε. Σε όσους ανησυχούν για την πορεία και το μέλλον αυτής της εφημερίδας, διαβάζοντας κάθε τρεις και λίγο ότι πρόκειται να κλείσει, εξηγώ με αυτό το κείμενο ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για μας. Ανησυχούμε εμείς, με τον καθημερινό μας αγώνα, να κάνουμε την “Εξέδρα” καλύτερη. ΥΓ.: Θα ήταν μέγιστη παράλειψή μου να μην αναφερθώ και στην εξαίρεση, αυτή της εφημερίδας “Το Παρόν”, που την Κυριακή 5 Ιουλίου αναφέρθηκε και στην ποιότητα και στη δυναμική της “Εξέδρας”».


Σχολιάστε εδώ