Γιατί φαγώθηκε (και πώς) ο Ι. Κoραντής

Αυτό το ξέσπασμα (συν εκείνο του Π. Καμμένου για τον ίδιο λόγο) οδήγησαν στη λήψη της τελικής απόφασης για καρατόμηση του επικεφαλής της ΕΥΠ πρέσβη Ι. Κoραντή. «Οι φωνές Μαρκογιαννάκη ακούονταν έξω από το υπουργικό γραφείο στο Εσωτερικών. Και παρόλο που ο υπουργός Π. Παυλόπουλος προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα και να βρει άλλες διεξόδους (κυρίως εισηγούμενος όπως η απομάκρυνση του κ. Κoραντή μετατεθεί σε βάθος χρόνου, ώστε να μη προκαλέσει σάλο και προβλεπτούς τριγμούς), εντούτοις τα πνεύματα είχαν παροξυνθεί, οπότε και επελέγη το μη χείρον βέλτιστον. Απομάκρυνση δηλαδή του επικεφαλής της ΕΥΠ, προκειμένου να μην υπάρξουν σοβαρότερες παρενέργειες στο ίδιο το κυβερνητικό σχήμα».

Αυτό μας επιβεβαίωναν άριστα ενημερωμένες πηγές που πρόσκεινται στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και στο Μαξίμου, όπου επικρατεί επίσης οργή για την υποτροπή που έλαβε η πρωτοβάθμια επιτυχία της Αστυνομίας στον κρίσιμο τομέα της εσωτερικής ασφάλειας. Στην οποία επιτυχία και πόνταρε η κυβέρνηση, προκειμένου ν’ αναστρέψει το κλίμα μετά την ήττα στις ευρωεκλογές.

Κι αυτό, ενώ οι έρευνες για την απαγωγή Παναγόπουλου προχωρούν θετικότερα και οι Αρχές βρίσκονται ήδη στα ίχνη και άλλων (3-4) πρωτοκλασάτων υπόπτων, που έδρασαν ως επιτελείς αξιοποιήσεως του τεράστιου χρηματικού ποσού. Πέραν δηλαδή του επιχειρηματία Τρομπούκη, που βρίσκεται στα χέρια των Αρχών. Μεταξύ δε των νέων υπόπτων βρίσκεται και άλλος επιχειρηματίας, με υπεράκτιες εταιρείες.

Όσον αφορά βεβαίως το θέμα της ΕΥΠ, αυτό η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα εκτονωθεί, καθώς δεν υπήρξαν παράτυπες διαδικασίες, ενώ: Νέες αποκαλύψεις, που βρίσκονται καθ’ οδόν, υπολογίζεται ότι θ’ απορροφήσουν τους τριγμούς που προκλήθηκαν και θα επικαλύψουν τον πολιτικό σάλο. Κι αυτό γιατί τα νέα στοιχεία είναι, όπως λέγεται, κυριολεκτικώς εντυπωσιακά, δεν βγαίνουν ωστόσο τώρα στο φως, «για να μη καούν κάποια σημαντικά χαρτιά».


Σχολιάστε εδώ