Από το Περιστύλιο…

νΑπογευματινή συνεδρίαση στο θερινό Τμήμα της Βουλής. Τα βουλευτικά έδρανα είναι περίπου άδεια αλλά, προς γενική κατάπληξη, γεμάτα τα υπουργικά. Τι να συνέβαινε άραγε; Τίποτα,
απλώς είχαν μαζευτεί προς κύρωση πολλές συμβάσεις που αφορούσαν διάφορα υπουργεία…
νΜια χαρά βγήκε στους βουλευτές ο νέος Κανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο της κατάθεσης των νομοσχεδίων στη Βουλή θα προηγείται διαβούλευση. Πρόκειται για κανονική συνεδρίαση στην αρμόδια επιτροπή, την οποία πληρώνονται έξτρα. Όπως πληρώνονται στη συνέχεια για τη συμμετοχή τους στην επιτροπή και για όσες συνεδριάσεις χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του κάθε νομοσχεδίου…
νΌλα τα είχαμε δει, αλλά αυτό ομολογούμε πως όχι. Τις προάλλες στη διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής της Βουλής, γαλάζιος βουλευτής, πρώην υπουργός, έκανε ότι τσαντίστηκε μόλις πήρε τον λόγο παλιός κοινοβουλευτικός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και… έφυγε. Έτσι πρόλαβε και τις δουλειές του να κάνει και να μη σχολιαστεί αρνητικά, καθώς οι παρευρισκόμενοι ήταν ελάχιστοι!
Ο παλιός κοινοβουλευτικός φημίζεται ότι μακρηγορεί και πλατειάζει, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν είχε προλάβει να
ανοίξει το στόμα του…
Εννοείται ότι ο γαλάζιος φρόντισε και υπέγραψε, για να πάρει τα λεφτά…
νΕίχε δεν είχε, τον… μνημόνευσε τον Ρουσόπουλο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Είπε, λοιπόν, με αφορμή την επαναφορά της απαγόρευσης των δημοσκοπήσεων: «Πέρσι τέτοια εποχή σας τα έλεγα εδώ κατά λέξη. Σας έλεγα πού σας πάει ο Ρουσόπουλος, πού σας οδηγεί ο Ρουσόπουλος, σε ποιον τάφο σας πάει ο Ρουσόπουλος και κάνατε πως δεν ακούγατε, γιατί εκείνη την εποχή ο Ρουσόπουλος ήταν ο Θεός της παράταξης, ό,τι έλεγε ο Ρουσόπουλος, ήταν ο γκουρού!».
νΣυζήτηση για τα 35 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ζήτησε να γίνει στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος. Ο βουλευτής του κόμματός του, όμως, Θανάσης Λεβέντης φρόντισε κι έφερε τη συζήτηση στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια μέρα λέγοντας: «Η 15η Ιουλίου είναι το μεσοκαλόκαιρο. Έχει όμως ένα αρνητικό πρόσημο στην ελληνική ιστορία. Μην ξεχνάμε τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Γεωργίου Παπανδρέου στις 15 Ιουλίου 1965 και ό,τι ακολούθησε, που οδήγησαν στη χούντα, για να φθάσουμε στις 15 Ιουλίου 1974 και στο πραξικόπημα της Κύπρου, όπου ακόμα είναι υπό τουρκική κατοχή η μισή Κύπρος. Και τώρα πάει να τριτώσει το κακό εάν σήμερα επικυρώσουμε αυτές εδώ τις τροπολογίες, τις οποίες φέρνει η κυβέρνηση, όσον αφορά τα καρτοκινητά, προπαντός όμως τις κάμερες και το DNA»…
νΔεν μπορούσαν να πιστέψουν οι παριστάμενοι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης αυτό που ζούσαν μέσα στην αίθουσα της Βουλής. Τον Γιώργο Καρατζαφέρη δηλαδή να βγαίνει από τα αριστερά στην κυβέρνηση με την τροπολογία για τις κάμερες. Γι’ αυτό και την περισσότερη ώρα φρόντισαν να λείπουν από την αίθουσα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής δεν έχασε την ευκαιρία να θίξει το θέμα: «Δεν μπορεί το προεδρείο και η Βουλή να επιτρέπει στους υπουργούς να φυγαδεύονται από τη μία πόρτα, και να μη συμμετέχουν στην αντίκρουση και στον διάλογο εντός του Κοινοβουλίου επί των συγκεκριμένων τροπολογιών». Υπερασπίστηκε μάλιστα και τον κ. Στυλιανίδη λέγοντας: «Δεν μπορεί ο κύριος υπουργός Μεταφορών, ο οποίος καρτερικά από χθες μέχρι σήμερα παραμένει στη θέση του, να επωμίζεται το βάρος της ευθύνης της αντίκρουσης όλων των τροπολογιών, ακόμη και αυτών του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίες είναι τροπολογίες οριακής συνταγματικότητος που έρχονται στο Θερινό Τμήμα της Βουλής».
Οι υπουργοί εμφανίστηκαν στη συνέχεια, αλλά πάλι αποχώρησαν. «Ο κύριος υπουργός απέδειξε ότι είναι φυγάς. Φυγαδεύτηκε ξανά…».
«Ε, όχι!», έσπευσε δειλά προς υπεράσπιση ο Τάσος Καραμάριος.
«”Ε, όχι”, αυτή είναι η πραγματικότητα»!
Και ο κ. Δένδιας όταν επέστρεψε κάποια στιγμή στην αίθουσα: «Η παρουσία σας στην Εσπερία», είπε στον κ. Παπουτσή, «σας έδωσε και το δικαίωμα και τη δυνατότητα να βλέπετε τα πράγματα λίγο αφ’ υψηλού και να μην κατάγετε τέτοιας μορφής νίκες κατά ανθρώπων οι οποίοι απλώς τυχαίνει να έχουν την ανάγκη να βρίσκονται και σε άλλη αίθουσα ως υποχρεούνται από τον Κανονισμό την ίδια στιγμή» (…)
νΠώς βλέπει ο υπουργός Δικαιοσύνης τους αστυνομικούς: «Είναι προφανές ότι ο σύγχρονος αστυνομικός δεν έχει να αντιμετωπίσει αυτά που αντιμετώπιζε ο Ηλίας του 16ου, έχει να κάνει με μια άλλη πραγματικότητα»…
νΕκεί που δεν τον σπείρανε φύτρωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, μπλέχτηκε σε ξένα χωράφια, και τα άκουσε για τα καλά από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν σας χειροκρότησε κανένας συνάδελφός σας, γιατί προφανώς δεν τους πείσατε. Δηλαδή ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας που εισηγείται δεν έπεισε τους συναδέλφους του. Και περιμένετε να μας πείσετε όλους εμάς τώρα;» είπε στον βουλευτή της ΝΔ Μανούσο Βολουδάκη.
Α. Κοντός: «Τι είναι αυτά που λέτε τώρα; Δεν χειροκροτήσαμε; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;».
Α. Ροντούλης: «Σας παρακαλώ, κύριε υπουργέ, έχετε πρόβλημα; Εσείς προφανώς δεν ήσασταν στην αίθουσα, γι’ αυτό δεν χειροκροτήσατε. Διαφορετικά μπορεί να χειροκροτούσατε με χέρια και με πόδια. Δεν μας αφορά αυτό».
Μ. Βολουδάκης: «Εσείς δεν προσέξατε τι είπα».
Α. Ροντούλης: «Καλά, χειροκροτήστε τον στη δευτερολογία».
Γ. Δραγασάκης: «Κύριε Ροντούλη, μην προκαλείτε και σεις».
Α. Ροντούλης: «Ό,τι και να κάνετε, εγώ θα πω αυτά που θέλω».
Λ. Αυγενάκης: «Έλα τώρα!».
Α. Ροντούλης: «Κύριε Αυγενάκη, να χρησιμοποιείτε καλύτερες εκφράσεις. Έχετε καταντήσει αηδία πραγματικά. Έχετε καταντήσει
αηδία!».
νΟ καβγάς του βουλευτή του ΛΑΟΣ συνεχίστηκε με το ΚΚΕ:
Α. Ροντούλης: «Θα μου επιτρέψετε να δώσω μια απάντηση στην αξιότιμη πρόεδρο του Κομμουνιστικού Κόμματος που βγήκε χθες στις τηλεοράσεις και είπε ότι δεν αξίζει να ονομάζεται ΛΑΟΣ το κόμμα του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού. Κοιτάξτε, εμείς δεν θα καταστήσουμε ανάδοχο, νονά του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, την κυρία Παπαρήγα».
Ν. Καραθανασόπουλος: «Δεν θα έκανα χρήση της τριτολογίας, αν δεν υπήρχε η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Συναγερμού για τη χθεσινή συνέντευξη της κυρίας Παπαρήγα».
Α. Ροντούλης: «Όχι του Συναγερμού! Του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού!».
Ν. Καραθανασόπουλος: «Έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε…».


Σχολιάστε εδώ