Αγάλματα

Να ένα καλό νέο για τον επικεφαλής των Οικολόγων-Πράσινων. Πράγματι, στη ζωή δεν αξίζει κανείς να στεναχωριέται. Έτσι, οι καλοί μας γείτονες, ίσως για να μη βλέπουν τον κ. Τρεμόπουλο στεναχωρημένο, πραγματοποίησαν την επιθυμία του, έστω νοτιότερα και όχι στην προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη: άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ, έφιππου με το σπαθί στο χέρι, στήθηκε στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας! Το άγαλμα, που είναι στραμμένο προς τις ελεύθερες περιοχές (τι υπονοεί ο ποιητής; Ότι «έρχεται» νοτιότερα ο «απελευθερωτής»; Μπρρρ…), θα είναι η πρώτη εικόνα που θα εισπράττουν όσοι Ελληνοκύπριοι περνούν στο κατεχόμενο τμήμα. (Ας μην πάνε). ʼγαλμα του Κεμάλ λοιπόν που κοιτάει προς «τα εδώ» στα κατεχόμενα, άγαλμα -πανύψηλο τούτο εδώ- του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια προκειμένου να στεριώσει εκεί η θεωρία του «Μακεδονισμού» στους ντόπιους Σλάβους και Αλβανούς. Χρήση των αγαλμάτων για προπαγανδιστικούς λόγους, προς επιβεβαίωση ιδεολογικών-ιστορικών θεωριών. Εδώ παρακολουθούμε με μάτια αδρανή, εμείς είμαστε large, ανωτέρω, σιγά τώρα… Έχουμε καθοδηγητές λαμπρούς που αγρυπνούν -στην Κέρκυρα, στα άλλα τουριστικά νησιά- με επικεφαλής τη χαμογελαστή κ. υπουργό Εξωτερικών… Από τις παραλίες, παρά θιν’ αλός όπου είμεθα αραγμένοι, ας γυρίσουμε πλευρά αναφωνώντας: Ζήτω η ελληνοτουρκική φιλία… Κανείς και τίποτα δεν θα μας χαλάσει τις μόνιμες διακοπές…
(Σιγά, η Πατρίδα κοιμάται).
Ούγκο Τσάβες και Παλαιστίνιοι
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες έχει την πρόθεση να μεταβεί στη Λωρίδα της Γάζας με την επόμενη ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή, δήλωσε την Πέμπτη ο βρετανός βουλευτής Τζορτζ Καλογουέι.
«Ο Πρόεδρος Τσάβες θα έλθει μαζί μου με την ευκαιρία της προσεχούς ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Γάζα ο βρετανός βουλευτής.
Δεν διευκρίνισε ποια ημερομηνία θα γίνει η επίσκεψη αυτή του Προέδρου της Βενεζουέλας.
Ο Τσάβες είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα την ισραηλινή κυβέρνηση «γενοκτόνο και δολοφόνο», αναφερόμενος στη στρατιωτική επίθεση που διεξήχθη στις αρχές του χρόνου στη Λωρίδα της Γάζας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 1.400 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με παλαιστινιακό απολογισμό.
Η Βενεζουέλα διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ισραήλ στις 15 Ιανουαρίου, σε διαμαρτυρία για την επίθεση αυτή.
Από την πλευρά του, ο κ. Καλογουέι έφθασε την Πέμπτη στη Γάζα, συνοδευόμενος από αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια, όμως τα περισσότερα φορτηγά δεν μπόρεσαν να διέλθουν από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας… (Τι να πει κανείς…)
Έτσι ή αλλιώς, Πρόεδρε Τσάβες, μαζί σου!
e-mail: [email protected]

*Αρχιτέκτων – συγγραφέας. Από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο: «2017-
Η Ελλάδα υπό Νέο-Οθωμανική κατοχή» (μυθιστόρημα).


Σχολιάστε εδώ