Φέρτε μας επιτέλους Δεσπότη στην Αττική!

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο Ν. Χιωτάκης: «Ο ευσεβής λαός της Κηφισιάς, με ικανοποίηση θα αποδεχθεί εκλεγμένο Επίσκοπο, υψηλού πνευματικού αναστήματος, που να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, να διακατέχεται από θείο ζήλο για την υψηλή αποστολή του, να είναι δραστήριος και ικανός, ελεήμων και αφιλοχρήματος». Και καταλήγει:

«Η τοπική μας κοινωνία ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ με τα τελευταία εκκλησιαστικά γεγονότα. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Επιβάλλεται να έλθει στην πόλη μας μια αδιαμφισβήτητη και ακέραιη εκκλησιαστική και ηθική προσωπικότητα, που θα λειτουργήσει ως ικανό αντίβαρο απέναντι στο γενικευμένο πλέον αρνητικό κλίμα, που θα αγκαλιάσει τον λαό και ιδίως τα νιάτα, ώστε να γίνει οδηγός κρατώντας την πνευματική σκυτάλη ως φάρο για το μέλλον της».

Υπάρχουν αρκετοί άξιοι κληρικοί για να επωμιστούν αυτόν τον απαιτητικό ρόλο. Αναθέτοντας τη διαποίμανση της Μητροπόλεως Αττικής σε όντως άξιο εκκλησιαστικό στέλεχος, θα αναπαυθεί το κοινό αίσθημα και θα τονωθεί η εμπιστοσύνη του λαού, ο οποίος θα ευρίσκεται ένθερμος συμπαραστάτης στον μόχθο της διακονίας του.


Σχολιάστε εδώ