Την απέλυσαν από την ΕΡΤ επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη μη μετάδοση του κλεισίματος της Βουλής

Η ΕΡΤ προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασής της με το επιχείρημα πως είχε παράλληλη απασχόληση στο

ΑΠΕ, για την οποία όμως η δημοσιογράφος υποστηρίζει πως είχε την άδεια του ΔΣ της ΕΡΤ ως τις 31/12/2008. Δηλώνει πως έχει προσφύγει εναντίον της ΕΡΤ στη Δικαιοσύνη, όμως σε κάθε περίπτωση η καταγγελία της είναι πολύ σοβαρή για να μείνει αναπάντητη. Το «Π» δημοσιεύει ορισμένα αποσπάσματα από τη μακροσκελή της επιστολή.

– «Σε μια χωρίς προηγούμενο απόφαση, η διοίκηση της ΕΡΤ προχώρησε, παράτυπα, παράνομα, αλλά και με πολιτική στόχευση, στην καταγγελία της σύμβασης αορίστου χρόνο που είχα με τη δημόσια τηλεόραση».

– «Ήταν ακριβώς αμέσως μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής και τις έντονες διαμαρτυρίες μου για τη μη μετάδοση της είδησης από το κεντρικό δελτίο των 9 μ.μ. της ΝΕΤ, καθώς, όπως εξηγούσα, ήταν μείζονα πολιτική είδηση που δεν έπρεπε να αποσιωπηθεί».

– «Πιστεύω ακράδαντα ότι η απόφαση των ”ιθυνόντων” ήταν ειλημμένη, καθώς είχαν δείξει την ενόχλησή τους και στο παρελθόν με άλλα ρεπορτάζ μου από τη Βουλή».

– «Το πρωτοφανές είναι ότι στο εξώδικό της η διοίκηση της ΕΡΤ αποσιωπά πλήρως το γεγονός ότι είχα άδεια παράλληλης απασχόλησης μέχρι τα τέλη του 2008, ενώ παρακάμπτει εντελώς το σχετικό άρθρο 19 του ιδρυτικού για την ΕΡΤ νόμου 1730 /19878 και παραπέμπει σε άλλες άσχετες διατάξεις».

– «Έχω ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να βρω το δίκιο μου και έχω την πεποίθηση ότι θα το βρω. Αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος αλήθεια θα πληρώσει για τη βάναυση και κατάφωρη παραβίαση της μέχρι σήμερα άψογης, ευσυνείδητης και σοβαρής επαγγελματικής και προσωπικής μου οντότητας;».

– «Είναι αλήθεια ότι στην αρχή, δεν το κρύβω, τρομοκρατήθηκα. Σκέφτηκα πως αν σε μια δημόσια επιχείρηση, όπως η ΕΡΤ, που είναι κρατική και ελέγχεται, υποτίθεται, επιτρέπεται να συμπεριφέρονται με τέτοια αθλιότητα, ωμότητα και προκλητικότητα, παραβιάζοντας εργασιακά δικαιώματα και κάθε έννοια λογικής, διερωτήθηκα πώς αλήθεια μπορεί να συμπεριφερθεί σε έναν ανίδεο, ανυπεράσπιστο συνάδελφο που δεν έχει ούτε τα μέσα, ούτε τον τρόπο να αντιδράσει όπως εγώ; Αλλά και ποια μπορεί να είναι η αντιμετώπιση σε μια ιδιωτική επιχείρηση; Και με ποιο τρόπο μπορεί να αντιδράσει και να επιστρέψει τη λάσπη που του εκτοξεύουν και μάλιστα αποπροσανατολιστικά; Μεγάλωσα με τη δημοσιογραφία. Δεν έχω μάθει άλλη δουλειά. Η δημοσιογραφική μου πορεία όλα αυτά τα χρόνια ήταν με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ευσυνειδησία, αντικειμενικότητα και πολλές φορές και σε βάρος της οικογένειάς μου. Και ξαφνικά όλα αυτά βρέθηκαν στον αέρα με λάσπη. Το μόνο που επιθυμώ και επιδιώκω είναι να επιστρέψω πίσω την ”αθλιότητά” τους. Και να καθαρίσω το μέτωπό μου από τη ”μουτζούρα” που μου ρίξανε. Τίποτα άλλο. Άλλωστε άλλοι συνάδελφοί μου είναι σε πολύ πολύ χειρότερη μοίρα. Ευχαριστώ θερμά όλους εκείνους τους συναδέλφους που μου έδωσαν το χέρι τους».

Για την απόλυση της δημοσιογράφου κατατέθηκε ερώτηση από 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς τον υφυπουργό Κ. Γκιουλέκα.


Σχολιάστε εδώ