Σύμπνοια στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ

Χωρίς να εξαλείφονται οι, και ιδεολογικού τύπου, διαφοροποιήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των τάσεων, ο κ. Παπασπύρου, με μαεστρία και συνεργασία, γεφυρώνει τα χάσματα, υποστηρίζοντας πως «αυτά που ενώνουν είναι πολύ περισσότερο από αυτά που χωρίζουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων». Και όπως όλοι οι εκπρόσωποι στις ΑΔΕΔΥ αποδέχονται, «ο πρόεδρος ποτέ δεν αυθαιρετεί ούτε μας αγνοεί».

Αυτή η βασική σύμπνοια εκφράστηκε και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ την περασμένη Τετάρτη. Όλοι μαζί οι συνδικαλιστές κάλεσαν την κυβέρνηση «τώρα που ολοκληρώνεται η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού να αναπροσανατολίσει τις πολιτικές της» και προειδοποίησαν για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η οξύτητα των προβλημάτων των δημοσίων υπαλλήλων αναδείχθηκε από τις τοποθετήσεις των συνδικαλιστών:

– Η πολιτική λιτότητας με το πάγωμα των μισθών που οδηγεί σε συνθήκες εξαθλίωσης της πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων. Τα μεγάλα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων (600 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Πρόνοιας, 500 για τον ΟΠΑΠ) μπλοκάρουν τόσο την καταβολή του εφάπαξ για 16.000 υπαλλήλους, όσο και την προσφορά των υπηρεσιών υγείας.

Ο υπό αμφισβήτηση χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος των δημοσίων υπαλλήλων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (επαγγελματικό, αντί του δημόσιου-κοινωνικού του χαρακτήρα).

Η πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τις ελαστικές μορφές εργασίας συνεχώς να εξαπλώνονται και την ανασφάλιστη εργασία να προσεγγίζει το 20% «με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση και πρωταθλητή την αυτοδιοίκηση».


Σχολιάστε εδώ