Σχεδίαζαν και απόδραση του αδελφού του Παλαιοκώστα

Το «ξήλωμα» μάλιστα οδηγεί και σε άλλες αποκαλύψεις, όπως η αποτροπή στο παρά πέντε της απόδρασης του αδελφού του Παλαιοκώστα από τις φυλακές Πατρών όπου κρατείται!

Οι δολοφονίες και όλες οι κακουργηματικές πράξεις που σχεδιάζονταν και οι διάλογοι από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που ήρθαν στο φως έχουν προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη.

Ωστόσο, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και αφού έγινε η αρχή, είναι ζήτημα χρόνου να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πλευρές αυτής της υπόθεσης και όλες οι πτυχές του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας. Υπʼ αυτήν την έννοια, σίγουρα αποτελεί τεράστια επιτυχία της Αστυνομίας και της ΕΥΠ η διαλεύκανση της υπόθεσης της απαγωγής Παναγόπουλου και ιδιαίτερα η αποκάλυψη των εγκεφάλων της που βρίσκονται στις φυλακές.

Βέβαια, οι δικαστικές αρχές έχουν κι άλλα πολλά στοιχεία στη διάθεσή τους, που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του κρησφύγετου όπου κρατείτο όμηρος ο εφοπλιστής Παναγόπουλος και ενδεχομένως και στα λύτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ήδη τέσσερις από τους συλληφθέντες έχουν ομολογήσει, ενώ εκείνος που φρουρούσε τον Παναγόπουλο, ο Μουστάκας, γνωρίζει το κρησφύγετο, που δεν αποκλείεται να είναι στην περιοχή του Διακοφτού.

Η απόδραση

Στο μεταξύ, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες που για πρώτη φορά έρχονται στο φως, στο τσακ αποσοβήθηκε η δραπέτευση του αδελφού του Παλαιοκώστα από τις φυλακές Πατρών.

Όταν πριν από καιρό ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε επισκεφθεί τις συγκεκριμένες φυλακές, μόνο για επιθεώρηση (όπως είχε ανακοινωθεί) δεν είχε πάει. Απλώς είχε πληροφορίες ότι θα γινόταν μεταγωγή του Παλαιοκώστα με συνοδεία μόνο δύο αστυνομικών, και μάλιστα θα περνούσαν κι από το Ρίο, απʼ όπου ως γνωστόν έφυγε το ελικόπτερο που πήρε για δεύτερη φορά τον Παλαιοκώστα απʼ τον Κορυδαλλό! Εξάλλου, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου πήγε δέκα φορές στις φυλακές Πατρών, και μάλιστα μπήκε και στο κελί του Παλαιοκώστα, προσπαθώντας να διαπιστώσει πώς προετοίμαζε την απόδρασή του ο κακοποιός.

Πώς γίνονταν οι… πληρωμές

Ένα άλλο στοιχείο που αποκάλυψε η εξάρθρωση του «Συνδικάτου του Εγκλήματος» είναι ο τρόπος με τον οποίο έκαναν τις συναλλαγές τους οι έγκλειστοι κακοποιοί με τους δεσμοφύλακες. Συγκεκριμένα, συγγενείς των κρατουμένων κατέθεταν σε λογαριασμούς συγγενών των φυλάκων που «βοηθούσαν» το κύκλωμα χρήματα που έφθαναν μέχρι και 200.000 ευρώ! Με τον τρόπο αυτόν δεν φαίνονταν τα ονόματα των φυλάκων με τους οποίους… συναλλάσσονταν! Και από τη στιγμή που δεν είχαν γίνει καταθέσεις χρημάτων στο δικό τους όνομα, δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η καταγγελία για χρηματισμό τους!

Και εξάρθρωση τρομοκρατών
εν όψει

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στη σύλληψη τρομοκρατών της νέας γενιάς. Λέγεται ότι στοιχεία για τους τρομοκράτες έχει δώσει στην Ασφάλεια ο Νίκος Κουνταρδάς, ο οποίος έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, και ως γνωστόν έχει προφυλακισθεί. Συνεργάτης και φίλος του πρόσφατα «εκτελέστηκε» στα Εξάρχεια.


Σχολιάστε εδώ