στα Ενδότερα των ομάδων

=Χρειάζεται φοβερή προσπάθεια για να γίνει κάποιος μέσα σε έναν χρόνο ανεπιθύμητος, ενώ πριν από 12 μήνες τον έβλεπαν όλοι ως σωτήρα. Όποιος βρέθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στη γενική συνέλευση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου κατάλαβε ότι ο κόσμος του «τριφυλλιού» έχει διαγράψει πλέον τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

=Κι όμως, έναν χρόνο νωρίτερα οι φίλοι του Παναθηναϊκού στήριζαν στον συγκεκριμένο επιχειρηματία πολλές από τις ελπίδες για αναγέννηση της ποδοσφαιρικής ομάδας. Από το δικό του όραμα, άλλωστε, εμπνεύστηκαν και κατέβηκαν στους δρόμους περισσότερα από 20.000 άτομα, απαιτώντας αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ.

=Τόσα χρόνια στο… κουρμπέτι, πρώτη φορά βλέπω παράγοντα, έστω και εξωδιοικητικό, να απομυθοποιείται τόσο γρήγορα. Ακόμα και ο Αργύρης Σαλιαρέλης έμεινε στο απυρόβλητο τα δύο πρώτα χρόνια της παρουσίας του στον Ολυμπιακό.

=Ο Βγενόπουλος, όμως, τα κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Και, όπως διαπιστώνει όποιος διαθέτει πρόσβαση στους οργανωμένους φίλους του Παναθηναϊκού, δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το σκηνικό, παρά τις προσπάθειες του Νικόλα Πατέρα.

=Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ εμφανίστηκε με ενωτική διάθεση. Ήθελε να αποτρέψει την επέκταση των αποδοκιμασιών προς τον Βγενόπουλο.

=Ξέρει ο Πατέρας ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να καθίσουν οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού στο ίδιο τραπέζι. Απαιτείται, βέβαια, η ολοκλήρωση του νέου γηπέδου στον Βοτανικό, διότι θα έχει το όνομα εταιρείας που θεωρείται συμφερόντων Βγενόπουλου.

=Αλλά ο κόσμος δεν δείχνει διάθεση να βγάλει συχωροχάρτι στον Βγενόπουλο. Και αυτό αποτελεί καταλυτικό στοιχείο για τις εξελίξεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανεξάρτητα από τη δημόσια τοποθέτηση του Βγενόπουλου ότι δεν ενδιαφέρεται για την αύξηση του ποσοστού του ή την επίσημη δραστηριοποίησή του.

=Σε αντίθεση με τον άλλοτε επικεφαλής της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης, ο Πατέρας έχει αυξήσει κατακόρυφα τη δημοτικότητά του. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αποτελεί πλέον για τους οπαδούς τον άνθρωπο από τον οποίο περιμένουν να σπάσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού.

=Φυσικά, στην κορυφή της λίστας με τους πλέον δημοφιλείς παράγοντες του Παναθηναϊκού παραμένει ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Τον συναγωνίζεται μόνο ο αδελφός του, Θανάσης, ο οποίος αποθεώθηκε την περασμένη Δευτέρα.

=Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει με τους Γιαννακόπουλους. Τέτοια αποδοχή δεν έχει συγκεντρώσει στο παρελθόν άλλος παράγοντας στον ελληνικό αθλητισμό.

=Είναι αλάθητο το κριτήριο του κόσμου. Ξέρει να αναγνωρίζει όσους προσφέρουν ανιδιοτελώς στην ομάδα που αγαπάνε και φροντίζει να επιβραβεύει με τη συμπεριφορά του εκείνους που αφιερώνουν τη ζωή τους και τα λεφτά τους σε έναν σύλλογο.

=Δείτε, για παράδειγμα, τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει αποθεωθεί πολλές φορές από τους φίλους της ομάδας, αλλά εξίσου αρκετές ήταν και οι περιπτώσεις που έγινε αρνητικό σύνθημα στα χείλη τους και αποδοκιμάστηκε.

=Με τους Γιαννακόπουλους, όμως, η λέξη «αποδοκιμασία» είναι άγνωστη.

Ακόμα και στις περιπτώσεις επεισοδίων από κάποιους ανεγκέφαλους, ο Παύλος και ο Θανάσης αποθεώθηκαν παρά τη σκληρή στάση που κράτησαν.

=Η γρίπη των χοίρων μπήκε πλέον και στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η περίπτωση της οικογένειας Μπαστία, αλλά και του ίδιου του αργεντινού μέσου, μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση, καθώς στην Ελλάδα παίζουν πολλοί Λατινοαμερικανοί, οι οποίοι διατηρούν καλές σχέσεις και κάνουν συχνά παρέα.

=Στην Τρίπολη, πάντως, έδειχναν τις τελευταίες ημέρες ήρεμοι και κρατούσαν χαμηλούς τόνους. Προφανώς, για να μην προκαλέσουν πανικό και μέσα στην ομάδα αλλά και στην τοπική κοινωνία.

=Στην Τούμπα έχουν τον πονοκέφαλο του Βασίλη Γκαγκάτση. Η απόκτηση μετοχών στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ δυσαρέστησε πολλούς στη Θεσσαλονίκη, αν και η δυσφορία έμεινε μόνο στις εντός των συνδέσμων συζητήσεις, καθώς ο κόσμος δεν θέλει να στενοχωρήσει τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

=Είναι, πάντως, ξεκάθαρο ότι για να γίνει αποδεκτός ο Γκαγκάτσης από τους φίλους του ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Αλλά επιβάλλεται να διαθέτει και τεράστια αποθέματα υπομονής, διότι κάποιες στιγμές θα βρεθεί στο στόχαστρο.

=Με την ευκαιρία της αναφοράς στη Θεσσαλονίκη, θυμάστε τι σας έλεγα την προηγούμενη εβδομάδα; Ότι έχουν αρχίσει τα όργανα μεταξύ των ανεγκέφαλων και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα βίας;

=Ούτε εβδομάδα δεν πέρασε και το βράδυ της Τετάρτης έγινε χαμός στην Άνω Πόλη. Κάποιοι γνωστοί άγνωστοι έσπασαν έναν σύνδεσμο οπαδών του Ηρακλή ως αντίποινα για μια άλλη σύγκρουση.

=Η κόντρα των οπαδών έχει πάρει διαστάσεις κρητικής βεντέτας. Μόνο με σκληρά και άμεσα μέτρα θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

=Να μείνω, όμως, στη Θεσσαλονίκη. Και συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος αποδεικνύεται ιδιαίτερα τυχερός, καθώς του κάνουν απανωτά δώρα οι άλλες ομάδες της πόλης, και ειδικά ο Άρης.

=Εκεί που είχε αρχίσει να γκρινιάζει ο κόσμος για τη διαφαινόμενη απώλεια του Βιεϊρίνια, τον οποίο όλοι θεωρούσαν παίκτη του «δικεφάλου», και την καθυστέρηση στην υπόθεση απόκτησης του Βιτόλο, η απελευθέρωση του Ρεγκέιρο από τον Άρη πρόσφερε σημαντική βοήθεια στον Ζαγοράκη και στους συνεργάτες του.

=Η διαρροή της πληροφορίας ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ συζητάνε με τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό φρέναρε κάθε σκέψη για μουρμούρες. Έδωσε, δηλαδή, στα στελέχη της ομάδας πολύτιμο χρόνο να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους για την οριστικοποίηση του ρόστερ.

=Τον Ρεγκέιρο πρότεινε στον Σάντος και τον Βρύζα ο Πάμπλο Γκαρσία. Οι δύο συμπατριώτες διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και ο μέσος του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι ο πρώην παίκτης της Βαλένθια μπορεί να δέσει με το υπόλοιπο ρόστερ της ομάδας του και να τη βοηθήσει σημαντικά, καθώς υπερτερεί έναντι του Βιεϊρίνια στην εμπειρία.

=Η απελευθέρωση του Ρεγκέιρο από τον Άρη, πάντως, έγινε και λόγω κάποιων οφειλών που είχαν οι «κίτρινοι» στον Ουρουγουανό. Οφειλές, όμως, υπάρχουν και προς άλλους ποδοσφαιριστές και το γεγονός προκαλεί κάποια ανησυχία στους φίλους της ομάδας παρά την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν τον Γιάννη Κόντη και τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ.

=Ιδιαίτερα μπερδεμένη υπόθεση είναι του Νέτο. Οι άνθρωποι του Άρη προχώρησαν στην απόκτηση του Φλάβιο, ενός παίκτη που διαθέτει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τον Νέτο και, βεβαίως, παίζει δεξί μπακ.

=Επειδή είναι πολυτέλεια η συνύπαρξή τους, στη Θεσσαλονίκη εκτιμούν ότι ο Νέτο βγαίνει στο σφυρί. Έστω και αν ο Κόντης διέψευσε το ενδεχόμενο και έκανε πρόταση στον Νέτο για επέκταση του συμβολαίου του και αύξηση της ρήτρας.


Σχολιάστε εδώ