«ΣΟΒΑΡΕΣ» ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ CITY

Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να αλλάξει χέρια ο ραδιοσταθμός. Απουσιάζει, προς το παρόν, το σοβαρό ενδιαφέρον για τους τίτλους των εφημερίδων. Με «ψίχουλα» απάντησε το ζεύγος στα αιτήματα των εργαζομένων για μεγαλύτερες αποζημιώσεις.

«Πολύ σοβαρές» χαρακτηρίζει τις (μάλλον δύο) προτάσεις για εξαγορά του City ο εκκαθαριστής που διορίστηκε από την οικογένεια Αγγελόπουλου. Ωστόσο ούτε ο ίδιος, ούτε το περιβάλλον της οικογένειας επιτρέπουν να διαρρεύσουν έστω και υπονοούμενα για την ταυτότητα των ενδιαφερομένων. Φήμες και μόνο φήμες έφεραν το όνομα του Β. Ρέστη να διακινείται στους διαδρόμους του Blue Land Center.

Ο εκκαθαριστής είπε στους εργαζόμενους του City ότι προκρίνεται η αποδοχή της πρότασης που εξασφαλίζει τις περισσότερες θέσεις εργασίας. Πάντως δεν αποκλείεται αυτήν την εβδομάδα να κατατεθεί ακόμα μια πρόταση, από τον Λάμπη Ταγματάρχη, που περιγράφει ένα σχήμα αυτοδιαχείρισης και δωρεάν εργασίας από εργαζομένους-μετόχους του σταθμού. Η πρόταση δεν έχει, βέβαια, καμία ελπίδα, αλλά θα κατατεθεί για την τιμή των όπλων. Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Αγγελόπουλου έχει δεσμευθεί δημοσίως ότι οποιοδήποτε έσοδο προκύψει από πώληση του ραδιοσταθμού θα διανεμηθεί στους εργαζομένους. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αν όντως ισχύουν οι δηλώσεις περί ενδιαφερομένων για την αγορά του σταθμού, τότε όλα θα πρέπει να έχουν τελειώσει το αργότερο μέχρι τις 31 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα έγγραφα της απόλυσής τους. Θεωρητικά, αν δεν υπάρξει μεταβίβαση της εταιρείας στις 31 Αυγούστου, ο City μένει χωρίς εργαζομένους, χωρίς καν ανθρώπους για τον χειρισμό των μηχανημάτων. Πάντως ο εκκαθαριστής ζήτησε από το τεχνικό τμήμα να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία μέχρι τις 31 Αυγούστου. Επίσης ζήτησε διακοπή του προγράμματος, καθώς οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές επιθυμούν να παραλάβουν τη συχνότητα «καθαρή».

Να σημειωθεί ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός άνοιξε την περασμένη Τρίτη τα μικρόφωνα και οι εργαζόμενοι έβγαλαν εκπομπές στον αέρα με τη συμμετοχή των μισών περίπου παραγωγών. Λείπουν από το εγχείρημα όλα τα στελέχη και γνωστοί παραγωγοί όπως η Λ. Κανέλλη, ο Μ. Κοττάκης, ο Τζίμης Πανούσης (εκτός Αθήνας). Το εγχείρημα χαιρετίστηκε με αισιοδοξία, κυρίως από τους ακροατές του σταθμού.

Αντιθέτως δεν υπάρχουν αντίστοιχα καλά νέα για τους τίτλους και την επανέκδοση της εφημερίδας. Κάποιες κρούσεις που έγιναν προς τον εκκαθαριστή δεν θεωρήθηκαν καν σοβαρές ώστε να αξιολογηθούν, ενώ και στην περίπτωση της εφημερίδας η οικογένεια φέρεται να δηλώνει ότι αν υπάρχουν προτάσεις θα προκριθούν αυτές που εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας. Κατά τα λοιπά οι διαπραγματεύσεις των εργαζομένων με τον εκκαθαριστή δεν είναι σε καλό δρόμο. Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι έχουν να επιλέξουν είτε τη σύγκρουση με συμβολικό χαρακτήρα (μια πιθανή δικαστική αντιπαράθεση θα διαρκέσει χρόνια), είτε την αποδοχή όσων τους προσφέρονται. Το ζεύγος Αγγελόπουλου, πέρα από την κάλυψη των υποχρεώσεων που προβλέπει ο νόμος, προσφέρει στους εργαζομένους κάτι παραπάνω από 300.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών που έχουν ειδικές περιπτώσεις, όπως ασθενείς, έγκυες κ.λπ. Μέχρι εκεί. Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν μια ανακοίνωση όπου θυμίζουν τις ευθύνες της οικογένειας Αγγελόπουλου για την απαξίωση της επιχείρησης και μένει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και πέρα από την έκδοση του «Εναλλακτικού Τύπου», που διατίθεται κάθε Σάββατο στα σημεία πώλησης των εφημερίδων.


Σχολιάστε εδώ