Πόλεμος στον Πειραιά για την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Η διαρροή σημαντικών στοιχείων για την οικονομική κατάσταση της πειραϊκής ΠΑΕ θεωρείται πως έγινε στο πλαίσιο του πολέμου που υποτίθεται πώς άρχισε με λάφυρο το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Ο Σωκράτης Κόκκαλης εμφανίζεται σε κατάσταση αδυναμίας να ενισχύσει την ομάδα με πρωτοκλασάτους παίκτες, επειδή υπάρχει η μαύρη τρύπα στο ταμείο της. Γιʼ αυτό, άλλωστε, αποφάσισε να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να βάλει στην ΠΑΕ ισχυρούς παράγοντες με στόχο τη συμμετοχή τους στα έξοδα και ενδεχομένως, κάποια στιγμή, την πώληση και του δικού του ποσοστού.

Από την πρώτη στιγμή, όμως, ασκήθηκαν έντεχνα πιέσεις στον Κόκκαλη να δεσμευθεί εξαρχής για την πώληση της ΠΑΕ έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Πότε με την εμφάνιση σε πρωτοσέλιδα του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου και πότε με την ανάδειξη του Βαγγέλη Μαρινάκη ως την κατάλληλη επιλογή για την επόμενη μέρα. Στο πλαίσιο των πιέσεων προστέθηκαν και οι διαρροές για την κακή οικονομική κατάσταση του Ολυμπιακού που προκαλούν ανησυχία στον κόσμο και στερούν από την Κόκκαλη τη δυνατότητα να διαμορφώνει εκείνος τους όρους του παιχνιδιού.

Γκρίνιες για τον Λούβαρη

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στον Πειραιά έχουν να λύσουν και το πρόβλημα που προκάλεσε η επαναδραστηριοποίηση του Γιώργου Λούβαρη. Παρά την κάλυψη που του παρείχε πολλές φορές ο Κόκκαλης, ο έμπειρος παράγοντας παραμένει ανεπιθύμητος στην πλειοψηφία του κόσμου. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, μάλιστα, ετοιμάζονται να αντιδράσουν στην επιστροφή του Λούβαρη σε πρωταγωνιστικό ρόλο και, μάλιστα, σε μια σεζόν που διακυβεύονται πολλά.

Αλλά και μέσα στην ΠΑΕ προκάλεσε πολλά ερωτήματα η απόφαση του Κόκκαλη να αντικαταστήσει τον Σάββα Θεοδωρίδη με τον Λούβαρη. Κάποιοι, πάντως, επιμένουν ότι ο πρόεδρος της πειραϊκής ομάδας ανέθεσε ρόλο στον στενό συνεργάτη του για να μην τον έχει στα πόδια του και να μην μπερδεύεται με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.


Σχολιάστε εδώ