ΠΑΡΕ… ΔΩΣΕ…

Πάνω από σαράντα κιλά έχασε ο απεργός πείνας Θ. Τενέζος, «λιώνοντας» έξω από το κτίριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πριν αναστείλει τελικά την απεργία πείνας την Παρασκευή. Προσκόμισε και νέα στοιχεία στον υφυπουργό Εμπορίου Γ. Βλάχο, ο οποίος πείσθηκε να ζητήσει νέα έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την καταγγελία του, σύμφωνα με την οποία ισχυροί «παίκτες» της χαλυβουργίας οδήγησαν, με καταχρηστικές μεθοδεύσεις, στο λουκέτο την επιχείρηση του κ. Τενέζου, Iron Tenco.

Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, η φυσική σειρά τον πραγμάτων μετά το αίτημα Βλάχου θα ήταν η εξής: η Επιτροπή θα ανακαλούσε την απόφασή της, με την οποία απέρριψε τις καταγγελίες Τενέζου, και θα άρχιζε τη νέα έρευνά της, με βάση και στοιχεία που είτε είναι εντελώς νέα, είτε υπήρχαν στον αρχικό φάκελο αλλά αγνοήθηκαν.

Στο βασίλειο των καρτέλ, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά: την Τετάρτη ματαιώθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής, η οποία είχε ορισθεί τρεις ολόκληρες εβδομάδες μετά την υποβολή του υπουργικού αιτήματος! Γιατί; Διότι, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού δεν είχε προσκομίσει εισήγηση επί του αιτήματος για ανάκληση -τι έκαναν, άραγε, επί τρεις εβδομάδες, μήπως είχαν πάει για μπάνια; Κορόιδεψαν, δηλαδή, τον απεργό πείνας, κοροϊδεύουν όμως και τον υφυπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος γελοιοποιείται από τις μεθοδεύσεις της παρέας Ζησιμόπουλου.

Η «μεγάλη μεταρρύθμιση» Αλογοσκούφη για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, με την οποία χαρίσθηκαν τεράστια ποσά στις τράπεζες, «ξηλώνεται» τώρα από τη Δικαιοσύνη: το Εφετείο Αθηνών, όπως ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ, απέρριψε σχετική έφεση της διοίκησης της Εμπορικής και έτσι παραμένει ισχυρή η αρχική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία είχαν κριθεί ως αντισυνταγματικές οι βασικές διατάξεις των δύο νόμων για το ασφαλιστικό στις τράπεζες (νόμοι 3371/05 και 3455/06). Κάτι μας λέει, πάντως, ότι ουδείς στην κυβέρνηση πρόκειται να συγκινηθεί από το δικαστικό ράπισμα: όταν κερδίζουν οι τράπεζες, ποιος θυμάται Συντάγματα και νόμους;

Μπορεί ο Πάνος Γερμανός να έγινε ακόμα πιο πλούσιος με την πώληση της εταιρείας του στον όμιλο του ΟΤΕ, αλλά ο λογαριασμός των… εξόδων γάμου πήγε στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που ελέγχουν τα περισσότερα καταστήματα του δικτύου. Η απελπισία τους είναι τέτοια, που ορισμένοι «έστησαν» και μπλογκ στο διαδίκτυο (στη διεύθυνση: amoirakagem.blogspot.com) για να ενώσουν τις φωνές τους κατά της Cosmote. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι τα περιθώρια κέρδους των καταστημάτων τους έχουν συμπιεστεί σε τέτοιο βαθμό, που δεν είναι πλέον βιώσιμα και εξωθούνται είτε στο «λουκέτο» είτε στην πώληση στην Cosmote για… μια χούφτα ευρώ. Το θέμα έχει ενδιαφέρον και θα επανέλθουμε.


Σχολιάστε εδώ