ο δαίμονας των δημαρχείων

• Συνεχίζονται τα ενδοπαραταξιακά προβλήματα για τον δήμαρχο του Χολαργού, Δημήτρη Νικολάου. Μετά το μπαϊράκι που σήκωσε ο Αντώνης Πολύδωρας, πρώην αντιδήμαρχος και αδερφός του πρώην υπουργού της ΝΔ, άλλο ένα στέλεχος της ομάδας του δημάρχου κάνει… νερά. Πρόκειται για την Ντίνα Καλλιοντζή, η οποία σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε ανοικτά την αντίθεσή της στην πολιτική γραμμή του δημάρχου -με αφορμή τη συμπεριφορά του απέναντι στον τοπικό Τύπο- αν και λέγεται ότι η διαφοροποίηση είναι γενικότερη. Πάντως, όπως και στην περίπτωση Πολύδωρα, έτσι και σε αυτήν, ο Νικολάου διαμηνύει ότι δεν κάνει πίσω…

• Ομόφωνα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο της Κηφισιάς η λύση και εκκαθάριση των δημοτικών επιχειρήσεων του δήμου με την παράλληλη εξασφάλιση του συνόλου των εργαζομένων σ’ αυτές. Όπως αποφάσισε το συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, όλοι οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις που είχαν συμβάσεις αορίστου χρόνου περνούν πλέον σε προσωποπαγείς θέσεις των κεντρικών υπηρεσιών του δήμου, ενώ και οι υπόλοιποι, με άλλες συμβάσεις εργασίας, αναμένεται να υπαχθούν σύντομα στο ίδιο καθεστώς.

• Το είπε και το έκανε ο δήμαρχος της Μεταμόρφωσης Δημήτρης Τζίτζιφας: μείωσε τα δημοτικά τέλη για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Μια εξαγγελία που είχε κάνει στις αρχές του χρόνου, γίνεται πράξη με απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο. Μειωμένα δημοτικά τέλη θα πληρώνουν πλέον οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης που ανήκουν στις κατηγορίες των ατόμων με αναπηρία, των πολύτεκνων και των απόρων.

• Μονάχα στα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια και στον Δήμο Γλυφάδας διαπιστώνεται το φαινόμενο να αποχωρεί… τακτικά κάποιος από το… σόου. Πριν από λίγες ημέρες ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Καραπάνος ανακοίνωσε την παραίτησή του από όλες τις θέσεις ευθύνης που του είχαν ανατεθεί. Ο κ. Καραπάνος, θυμίζουμε, είχε παραιτηθεί πέρυσι τέτοια εποχή και από αντιδήμαρχος επί των οικονομικών. Το επόμενο βήμα θα είναι να αποχωρήσει από την παράταξη του δημάρχου και μετά βλέπει…

• Τελικά, φαίνεται ότι οι δήμοι έχουν… μέλι για τους επαγγελματίες του ποδοσφαίρου. Μετά τον Νικοπολίδη που είχε προσληφθεί στον Δήμο Κηφισιάς, αποκαλύφθηκε ότι ένας πρώην διαιτητής και τώρα τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ξάνθης έχει πιάσει δουλειά στον Οργανισμό Εργασίας στον Δήμο Αμαρουσίου και πρόκειται τώρα να ενταχθεί στις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου. Το σωματείο των εργαζομένων στον Δήμο Αμαρουσίου επιτίθεται στη δημοτική αρχή, ζητώντας να μάθει με ποια κριτήρια ο κ. Κασναφέρης βρέθηκε ξαφνικά μόνιμος υπάλληλος στο Μαρούσι. Το περιβάλλον του δημάρχου Γιώργου Πατούλη δήλωσε ότι όταν ανέλαβε βρήκε τον κ. Κασναφέρη να εργάζεται στον δήμο, με πρόσληψη που είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή και μάλιστα, όπως λέγεται, με παχυλό μισθό. Ακούμε πάντως ότι ο Κασναφέρης δεν εντυπωσιάστηκε και τόσο από τη μεταφορά του στον δήμο, με το ανάλογο βέβαια εισόδημα, γι’ αυτό και έκανε αίτηση να μετατεθεί στο ΟΑΚΑ! Είδες τι ισχύ έχει η σφυρίχτρα.

• Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τη μετακίνηση των 105 εργαζομένων του Οργανισμού Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου σε υπηρεσίες του ΙΚΑ εντός Αττικής και μάλιστα με τη συναίνεσή τους. Μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει 34 την απαραίτητη αίτηση.

• Ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί στο Μαρούσι το ξήλωμα όλων των κυβόλιθων από το κέντρο της πόλης. Ήδη οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και σε συνδυασμό με τις αναπλάσεις των πλατειών, που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, θα αναβαθμίσει το έργο αυτό την παραδοσιακή αγορά του ιστορικού κέντρου και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων.

• Πώς μπορεί ένας δήμος να παίρνει απόφαση κατά της δημιουργίας ποδηλατόδρομων, τη στιγμή που όλοι στο Λεκανοπέδιο ψάχνουν να βρουν πώς θα περιορίσουν την κίνηση των αυτοκινήτων; Ρωτήστε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μελισσίων, το οποίο, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποφάσισε να απορρίψει πρόταση για δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων στην πόλη, επειδή απαιτούνται ειδικές μελέτες… Το έργο εισηγήθηκε ο δήμαρχος Μανώλης Γραφάκος, που ως γνωστόν προ πολλού έχει χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, εξαιτίας των μαζικών ανεξαρτητοποιήσεων συμβούλων της παράταξής του. Έτσι η αντιπολίτευση βρήκε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να αντιδράσει στα σχέδια του δημάρχου. Τι κι αν στο συμβούλιο έκαναν παράσταση δεκάδες ποδηλάτες που παρακαλούσαν να γίνει το έργο! Έξι ώρες συζητούσαν για να αποφασίσουν ότι τα Μελίσσια δεν χρειάζονται ποδηλατόδρομους. Και εις ανώτερα…

• Η εταιρεία Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη ΑΕ -ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ-, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ), διοργανώνει εναρκτήρια ημερίδα για την υλοποίηση του έργου «Εξειδικευμένη κατάρτιση εργαζομένων στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής Επικοινωνιών (ΤΠΕ), καθ’ οδόν προς τον σύγχρονο δήμο».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και ώρα 12 μ., στο ξενοδοχείο «Esperia Palace Hotel», Σταδίου 22, στην Αθήνα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης και ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού καθηγητής Βασίλης Ασημακόπουλος. Θα μιλήσουν ο δήμαρχος Χαλανδρίου και πρόεδρος της ΠΕΤΑ ΑΕ Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΕΤΑ ΑΕ Γεώργιος Βασαρδάνης.


Σχολιάστε εδώ