Ο Γιώργος Τσαλικάκης νέος Γ.Γ. της ΓΣΕΕ

Έπειτα από μακρές συζητήσεις, εντάσεις και αντεγκλήσεις, ο Γιώργος Τσαλικάκης είναι τελικά, χωρίς ψηφοφορία, ο νέος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο ευρωβουλετή Κώστα Πουπάκη (σ.σ.: παραμένει πρόεδρος της ΔΑΚΕ).
Η ανάδειξη του κ. Τσαλικάκη έγινε την Πέμπτη το βράδυ, στη διάρκεια συνεδρίασης των εννέα από τα έντεκα μέλη της ΔΑΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Εντύπωση προκάλεσε η αυστηρή ουδετερότητα που υιοθέτησε στη διάρκεια της διαδικασίας ο Κ. Πουπάκης, ο οποίος αρκέστηκε να ρωτήσει «ποιοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το αξίωμα» και στη συνέχεια δεν ξαναμίλησε.
Στο μεταξύ, ο κ. Δημήτρης Καραπάνος διαμαρτύρεται με ανακοίνωση-καταγγελία του για τον αποκλεισμό του από τη συνεδρίαση της διευρυμένης επιτροπής της ΔΑΚΕ, τονίζει ότι στηρίζει την παραμονή Πουπάκη στη θέση του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ, ενώ εκτιμά ότι ο κ. Τσαλικάκης «έχει τις δυνατότητες και τις ικανότητες να εκπροσωπήσει τη ΔΑΚΕ στην περίοπτη αυτή θέση». Ο κ. Καραπάνος «χοντραίνει» τη διαφωνία του, καθώς, όπως αναφέρει, ο νέος γενικός γραμματέας προεξόφλησε την «κατάληψη» του αξιώματος που κατείχε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, γεγονός που όπως τονίζει «αποδεικνύει ευρύτερο πολιτικοσυνδικαλιστικό παρασκήνιο» και επαναλαμβάνει παλαιότερη δημόσια εκτίμησή του, σύμφωνα με την οποία «το συνδικαλιστικό κίνημα είναι βαριά άρρωστο».


Σχολιάστε εδώ