ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Ότι την πρώτη ευθύνη γι’ αυτήν την κατάντια της χώρας έχουν τα πολιτικά κόμματα και ιδιαίτερα τα της εξουσίας, είναι περιττό να το επισημάνουμε, διότι είναι σαν να παραβιάζουμε ανοικτές θύρες. Η υπόθεση Ζήμενς δεν είναι μόνο μια υπόθεση δωροδοκιών των πολιτικών μας, αλλά και μια υπόθεση σκοτεινών εκβιασμών, που για χρόνια θα κρατά το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο αιχμάλωτο σε μια οδυνηρή ομηρεία.

Έχουν γραφεί τόσα για τον Χριστοφοράκο, τον Καραβέλα και τους άλλους πρωταγωνιστές του μεγάλου πολιτικού σκανδάλου, που δεν κρίνεται αναγκαίο να συνεχίσουμε και εμείς τις επαναλήψεις. Τα δυο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν το θέατρο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είχε κερδίσει πολλά, αν άρπαζε την ευκαιρία της υπόθεσης Ζήμενς και σαν αρχηγός που σέβεται τον εαυτό του, ξεκαθάριζε το κόμμα του από τα ζιζάνια που το έβλαψαν. Δεν καταλαβαίνει ότι προσποιούμενος τον κήνσορα της κάθαρσης αυτός χάνει; Όταν φωνάζει για μιζαδόρους και κλέφτες, δεν διαβάζει τουλάχιστον τις δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματός του; Μα κι αν αυτό ακόμα δεν μπορεί να το κάνει, δεν ακούει τις κραυγές των μεταφορέων μαύρου χρήματος στο κόμμα του; Αλήθεια πιστεύει ότι όλα ξεχνιούνται μέσα σε λίγα χρόνια και μπορεί να κάνει κήρυγμα χρηστοήθειας στους μνήμονες πολίτες;

Έχασε την ευκαιρία ο πρόεδρος να αναδειχθεί σε αρχηγό με τόλμη, να ομολογήσει τα σφάλματα των κυβερνήσεων του κόμματός του και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα πεπραγμένα μιας ολόκληρης εικοσαετίας. Τότε θα έβλεπε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν υπέρ του. Άλλωστε και το αντίπαλο κόμμα, της ΝΔ, είναι αναμεμειγμένο στα σκάνδαλα και δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο σε μια πορεία ειλικρίνειας προς τον ελληνικό λαό. «Ναι, αυτοί έφταιξαν, θα πληρώσουν, θα αποβληθούν από το κόμμα και εγώ σας υπόσχομαι μια χρηστή διοίκηση, με όλους τους μηχανισμούς ελέγχου στη διάθεση των πολιτών». Έτσι κάνουν οι αρχηγοί που μένουν στην ιστορία επειδή ωφέλησαν την πατρίδα. Αυτά έπρεπε να πει και να κάνει και όχι να προσποιείται τον άνθρωπο από άλλον πλανήτη, που δεν ξέρει και ποτέ δεν έχει ακούσει τι εστί διαφθορά.

Τα ίδια ισχύουν και για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ. Δεν κατάλαβαν πώς έφυγε ο Χριστοφοράκος και οι άλλοι. Πραγματικά θέλουν να πιστέψουμε ότι για όλα φταίνε μερικοί γραφειοκράτες; Δυστυχώς ο κ. πρωθυπουργός δεν πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών. Όπως του έχω πριν πολλούς μήνες ξαναγράψει, πάσχει από διάσταση λόγων και πράξεων. Ποτέ δεν μπόρεσε να υλοποιήσει έστω και μια κεραία από αυτά που διακηρύσσει. Τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου δεν μπορούσε να σταματήσει τα τρωκτικά από το ροκάνισμα της δημόσιας περιουσίας; Δεν μπορούσε απλώς να βγει μια μέρα στο γυαλί και να ανακοινώσει την περικοπή όλων των μισθών των χιλιάδων διευθυνταράδων, τώρα που βρισκόμαστε στη δίνη μιας φοβερής οικονομικής κρίσεως; Είναι ανάγκη εκεί στον ΟΠΑΠ να προκαλούν με τόση αναίδεια τον μεροκαματιάρη έλληνα εργαζόμενο; Δυστυχώς ούτε αυτό δεν μπορεί να κάνει.

Το θέμα όμως της Ζήμενς έχει και μια άλλη σκοτεινή και οδυνηρή διάσταση που δεν έχει επαρκώς αποκαλυφθεί στον ελληνικό λαό. Όταν ο Χριστοφοράκος και όσοι άλλοι καταθέσουν στις γερμανικές ανακριτικές αρχές, θα αποκαλύψουν ονόματα και συναλλαγές της εξουσίας που καρπώθηκε τις δωροδοκίες. Ακόμα κι αν δεν θέλει να το κάνει, είναι υποχρεωμένος να δώσει τα στοιχεία, για να μην εκδοθεί στην Ελλάδα όπου η ποινή για τα αδικήματα αυτά είναι ισόβια. Βλέπετε σε τι χώρα ζούμε; Βλέπετε πώς δουλεύει το σύστημα στη χώρα μας; Ενώ είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης, έχουμε δρακόντεια νομοθεσία με τις πιο αυστηρές ποινές, ώστε οι μάρτυρες της όποιας υπόθεσης να προτιμούν να δωσιδικήσουν στο εξωτερικό παρά να καταθέσουν στην Ελλάδα και να υποδείξουν τους πολιτικούς που τα πήρανε. Ομπρέλες ποικίλης προστασίας από τους πολιτικούς για τους πολιτικούς. Και για να μην ξεφύγει και κανείς, εις επικουρίαν έρχεται ο νόμος της ανευθυνότητος των υπουργών. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αν κύριοι αύριο, τον Σεπτέμβριο ή οποτεδήποτε γίνουν εκλογές, κληθείτε να σχηματίσετε κυβέρνηση, με υλικά εκ κατεδαφίσεως Ζήμενς θα το πράξετε; Ο Χριστοφοράκος και οι άλλοι θα έχουν δώσει όλα τα στοιχεία ανάμειξης των ανθρώπων που θα χρησιμοποιήσετε στη διοίκηση της χώρας και θα είναι όμηροι και υποχείρια των γερμανικών ορέξεων. Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών θα τους έχουν συνεχώς στο χέρι και θα αλωνίζουν, σε ένα ξέφραγο αμπέλι. Αυτό το τελευταίο δεν ήταν και τόσο δόκιμο, αφού ούτως ή άλλως το αμπέλι είναι ξέφραγο εδώ και τρεις δεκαετίες.

Έχουν γραφτεί τόσα για τα λεφτά της Ζήμενς, γιατί οι πάντες τηρούν αιδήμονα σιωπή στο σοβαρό θέμα να καταστεί η χώρα όμηρος των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών; Ήδη οι Γερμανοί λέγουν ότι ο Χριστοφοράκος θα καταθέτει επί έξι εβδομάδες. Τι θα λέει μέσα στις χιλιάδες σελίδες των καταθέσεών του; Δεν είναι προφανές ότι θα δώσει όλα τα στοιχεία πολιτικού εκβιασμού για να σώσει τον εαυτό του και να μην εκδοθεί; Μου έκανε εντύπωση ότι η πρώτη κουβέντα του γερμανού εισαγγελέα του Μονάχου, όταν συνελήφθη ο Χριστοφοράκος, ήταν: «Δώσε ονόματα και ποσά». Αυτά τα ονόματα θα τα κρατήσουν ως κόρη οφθαλμού, οι γερμανικές υπηρεσίες για να τα χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή. Ας σκεφθούμε μόνο για μια στιγμή, ότι οι Γερμανοί με τη Ζήμενς κονιορτοποίησαν όλο το διοικητικό και νομοθετικό σύστημα της Ελλάδος και τώρα με ονόματα και ποσά στα χέρια, θα μείνουν αδρανείς; Ίσως ακόμα και από το μαύρο χρήμα της Ζήμενς πιο σπουδαίο είναι η μελλοντική ομηρεία της χώρας και ο πολιτικός εκβιασμός των ανθρώπων που θα μας διοικούν. Όλοι μέσα στη λίστα θα είναι άθυρμα στις διαθέσεις ξένων συμφερόντων και δεν θα έχουν άλλη επιλογή παρά να είναι πειθήνια όργανα των μαυραγοριτών.

Γι’ αυτό εισαγωγικά έδωσα το μήνυμα στους δυο προέδρους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μήπως και καταλάβουν τον μεγάλο κίνδυνο για τη χώρα και τον λαό μας. Ποιος θα μπορέσει στο μέλλον να φέρει αντίρρηση στους Γερμανούς για τα υποβρύχια που γέρνουν ή για τα ελαττωματικά πυρομαχικά των Leopard; Αντιλαμβάνεται νομίζω πολύ καλά ο κάθε Έλληνας, το βάθος και το πλάτος αυτής της διάστασης του προβλήματος, που ουδόλως προβάλλεται. Διέρρευσε ότι ο Χριστοφοράκος κατονόμασε ως δωροδοκηθέντες δώδεκα υπουργούς και εκατόν πενήντα τρεις βουλευτές. Εγώ λέω ότι δεν είναι τόσοι, αλλά οι μισοί. Αλήθεια με αυτούς θα κάνουν κυβερνήσεις οι δυο πρόεδροι; Μας παραμυθιάζουν ότι το κόμμα τους θα ματώσει, αλλά εμείς δεν το βλέπουμε. Μάλλον θα τους χρυσώσει. Μας λένε ότι θα αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία με διατάξεις ευνοϊκής μεταχείρισης όσων καταγγέλλουν τη διαφθορά.

Γιατί δεν το κάνανε επί είκοσι χρόνια, για να έχουμε και εμείς οι αφελείς λόγο να τους πιστέψουμε; Πώς δηλαδή έφτιαξαν τον νόμο απαλλαγής των υπουργών από κάθε ευθύνη; Καλούμε και τους δυο προέδρους ικετευτικά, να σκεφθούν πού πάνε τη χώρα χάριν του κομματικού συμφέροντος και να σταματήσουν επιτέλους τα λαϊκίστικα και τα ατέλειωτα ψέματα.


Σχολιάστε εδώ