Μονόδρομος η λαϊκή αντεπίθεση

Από την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών επιβεβαιώθηκαν οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι έρχονται νέα, χειρότερα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, με σκοπό να πληρώσουν αυτοί την κρίση και να διασφαλιστεί η κερδοφορία των μονοπωλίων, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά και για την επόμενη φάση του καπιταλιστικού κύκλου.

Στην υπηρεσία αυτών των αντιδραστικών αναγκών του κεφαλαίου τίθενται και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και τα δύο κόμματα συμφωνούν ακόμα και τα ελάχιστα επιδόματα ανεργίας, αντί να δίνονται στους ανέργους, να χορηγούνται στους μεγαλοεπιχειρηματίες, αντί για σταθερή δουλειά και αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, στη μισή δουλειά – μισό μισθό, τη γενίκευση της μερικής ελαστικής εργασίας, τη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Σχεδιάζουν νέες δραστικές περικοπές στις δαπάνες για Παιδεία και Υγεία, προαναγγέλλουν νέες ιδιωτικοποιήσεις και κέρδη, είτε της «πράσινης» είτε της άλλης μεγαλοεπιχειρηματικής επέλασης.

Γι’ αυτό και μαζί με τον ΛΑΟΣ απέρριψαν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ να αυξηθεί η φορολογία των Α.Ε. στο 45%, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και τα διόδια. Γι’ αυτό και προεκλογικά δεν έκαναν κουβέντα για την ΕΕ, για την ουσία της πολιτικής της και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους.

Όπως και πριν από τις ευρωεκλογές, έτσι και τώρα και η ΝΔ που είναι στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ που θέλει να κυβερνήσει, κρύβουν και συγκαλύπτουν την ουσία της πολιτικής τους -που είναι κοινή- και επιχειρούν να διαμορφώσουν το πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τη σκανδαλολογία και τα σενάρια για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για το πότε θα γίνουν οι εκλογές και άλλα παρόμοια.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία, δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα του αποπροσανατολισμού που έχει στήσει ο δικομματισμός. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, είναι κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και της πλουτοκρατίας που αυτός υπηρετεί. Πολιτική που να συνδυάζει την προάσπιση και τη διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων με τη δράση και την κερδοφορία των μονοπωλίων δεν υπάρχει.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να απαντήσουν, με όπλα τους την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, την οργάνωση της πάλης σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά τους, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ στις οποίες συμφωνούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και απαιτεί η πλουτοκρατία.

Μόνο η αποφασιστική εργατική λαϊκή δράση και αντεπίθεση μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση των όρων ζωής της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, να αποκρούσει τα νέα μέτρα και να ανατρέψει συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική. Να αλλάξει τις εξελίξεις προς όφελος του λαού.


Σχολιάστε εδώ