Με ποιο όνομα θα κυκλοφορούν οι Σκοπιανοί στην ΕΕ

Κύριε Διευθυντά,
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Απογευματινή» της 1ης Ιουνίου 2009, ότι η Κομισιόν δέχθηκε την εισήγηση του Think Tank European Stability για ελεύθερη κυκλοφορία των Σκοπιανών στην ΕΕ, δημιουργείται το ερώτημα με ποιο όνομα θα κυκλοφορούν οι Σκοπιανοί στην ΕΕ.
Επειδή οι Σκοπιανοί δόλια αυτοονομάστηκαν Μακεδόνες, εάν εμφανίζονται συνεπώς και γίνονται δεκτοί ως Μακεδόνες, θα αποτελέσει προσβολή του ΟΗΕ και της Κομισιόν διότι, ως γνωστόν, το θέμα του ονόματος της Δημοκρατίας των Σκοπίων αποτελεί με απόφαση του ΟΗΕ αντικείμενο διαπραγματεύσεων και δικαιολογημένα θα αντιδράσουν οι Έλληνες.
Ασχολούμενος με το θέμα επί δεκαετίες, και θεωρώντας το ως τη μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική απάτη, πιστεύω ότι η ΕΕ ως ένωση δημοκρατικών λαών δεν θα αγνοήσει ότι «ασπίδα της Δημοκρατίας αποτελεί η ιστορική αλήθεια, όσο δυσάρεστη και αν είναι για ορισμένους».
Η ιστορική αλήθεια όμως είναι ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες. Είχαν τα αυτά ιερά των θεών τους με τους άλλους Έλληνες, την αυτή γλώσσα, την ελληνική, και τους αυτούς θεούς που κατοικία είχαν το μακεδονικό όρος Όλυμπο.
Οι Μακεδόνες λάμβαναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις Αμφικτιονίες, όπου μόνο Έλληνες είχαν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος.
Το βιβλίο μου με τίτλο «FYROM – Το αντιδημοκρατικό κατάλοιπο της Ευρώπης με το προβληματικό Σύμφωνο Σταθερότητας» το οποίο σας αφιερώνω, έχει 48 αδιάψευστα ντοκουμέντα για την ταυτότητα της Μακεδονίας, ως ελληνικής, και των Μακεδόνων ως Ελλήνων (όπως δήλωσαν ο Stettinious, ο Κίσινγκερ, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, κείμενα αρχαίων ελλήνων, εβραίων και ρωμαίων συγγραφέων), την οποία μόνο αφελείς ή ύποπτοι μπορούν να αγνοήσουν.
Με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη Σουηδία, θα αναφερθώ σε δύο γεγονότα που συνέβησαν στη Σουηδία, επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω και υποχρεώνουν σεβασμό του ατομικού δικαιώματος των Μακεδόνων, δηλαδή της ταυτότητάς τους ως Ελλήνων.
Τα γεγονότα που αναφέρονται στο γνωστό και στην Κομισιόν βιβλίο μου με τίτλο «Η Συνθήκη του Άμστερνταμ» είναι τα ακόλουθα:
1. Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Lund και υπογραφή του διακεκριμένου συγγραφέως Staffan
Stolpe το 1995 σε μελέτη τους με τίτλο «Η Μακεδονία και η πραγματική ταυτότητά της», αναφέρουν: «Οφείλουμε όλοι και οι ευρωπαίοι υπουργοί να συνειδητοποιήσουμε ότι η ιστορία της Μακεδονίας είναι βασικό τμήμα, όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της δικής μας ευρωπαϊκής ιστορίας. Οι Μακεδόνες διέδωσαν τον ελληνικό πολιτισμό σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι αυτός ο πολιτισμός που μας επηρεάζει μέχρι σήμερα».
2. Από την επίσημη επίσκεψη στη Σουηδία το 1993 του βούλγαρου Προέδρου Ζέλεφ, την 20ή Ιουνίου 1993 στη Σουηδία, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της σουηδικής εφημερίδας «Svenska Dugbladed» για «Μακεδονικό Έθνος», δήλωσε: «Το Μακεδονικό Έθνος που δημιούργησε μετά τον πόλεμο η Κομιντέρν είναι έγκλημα του Τιτοϊσμού και του Σταλινισμού».

Νίκος Μάρτης
Πρώην υπουργός
Πρόεδρος της Μακεδονικής Εστίας


Σχολιάστε εδώ