Κόντρα Χατζηεμμανουήλ με δύο υπουργεία

Επικαλούμενος τον κίνδυνο σημαντικής μείωσης των εσόδων του Οργανισμού ζήτησε, πρώτον, να μην ισχύσει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για αύξηση της φορολογίας (από 5% σε 10%) των κερδών που προέρχονται από τα τυχερά παιχνίδια και, δεύτερον, να επιτραπεί το κάπνισμα στα πρακτορεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ προειδοποιεί ότι η αύξηση της φορολογίας θα μειώσει το ενδιαφέρον των παικτών, καθώς θα χάνουν μεγαλύτερο μερίδιο από τα κέρδη τους, ενώ έστειλε και σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο. Χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο, ενώ άκαρπη απέβη και η συνάντησή του στις αρχές της εβδομάδας με τον Γ. Παπαθανασίου, ο οποίος του ξεκαθάρισε ότι η απόφαση θα ισχύσει κανονικά.

Δεν είχε καλύτερη τύχη και το διάβημά του προς το υπουργείο Υγείας να επιτραπεί κατ’ εξαίρεσιν το κάπνισμα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, με το σκεπτικό ότι στην πλειοψηφία τους οι παίκτες των τυχερών παιχνιδιών είναι καπνιστές. Η απάντηση του υπουργείου ήταν ότι υπάρχει ένας νόμος που εφαρμόζεται και δεν μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ επιμένει και τα δύο μέτρα θα έχουν επιπτώσεις στα έσοδα του Οργανισμού, κάτι που θα φανεί καθαρά στη γενική συνέλευση του Οκτωβρίου, οπότε και θα γίνει ο οικονομικός απολογισμός. Την ίδια στιγμή γίνεται αποδέκτης των ανησυχιών των εργαζομένων που φοβούνται ότι ενδεχόμενη μείωση των κερδών θα έχει και για τους ίδιους επιπτώσεις.


Σχολιάστε εδώ