Κλιμάκια ασφαλείας σε όλα τα λιμάνια μας

Κύριε Διευθυντά,
Από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων ιδρύθηκαν στην Ελλάδα, στα λιμάνια μας, 22 κλιμάκια ειδικών αποστολών (κομάντος του Λιμενικού Σώματος), εκτός του ΚΛ/Χ Αλεξανδρουπόλεως και ΚΛ/Χ Καβάλας. Και να φανταστεί κανείς ότι η Καβάλα είναι και έδρα της 1ης Λιμενικής Περιφερειακής Διοίκησης με αρμοδιότητες στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μέχρι τη Χίο. Αυτήν τη διάκριση τη γνωρίζει το ΥΕΝ. Οι επιτυχίες των κλιμακίων ήταν πάρα πολλές από τότε που ιδρύθηκαν, αλλά εμείς οι Έλληνες ξεχνάμε πολύ γρήγορα. Να θυμίσουμε την εξάρθρωση της 17Ν που σήμερα εμφανίζεται ξανά με άλλο όνομα.Πριν από δέκα ημέρες, εκτός δικαιοδοσίας, στον Προμαχώνα, στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας, το κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών ΚΛ/Χ Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε μια από τις μεγαλύτερες σπείρες Βουλγαρίας – Ελλάδας (τους δύο μεγάλους αδίστακτους κακοποιούς που εδώ και επτά χρόνια διακινούσαν όπλα, ναρκωτικά και εκρηκτικά στον υπόκοσμο της νύχτας σε Β. Ελλάδα – Αθήνα – Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα). Θέλω να συγχαρώ τον διοικητή του κλιμακίου και όλους τους άνδρες του κλιμακίου ΚΛ/Χ Θεσσαλονίκης για την επιτυχία που είχαν και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.
Είναι κρίμα να διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι τα κλιμάκια, που πράγματι οι δημοσιογράφοι τα προβάλλουν, βρίσκονται υπό διάλυση και στο υπουργείο Ναυτιλίας να μην ακούν και να συνεχίζουν τα ίδια λάθη.
Σας είχαμε προτείνει, σε ένα κράτος που στενάζει οικονομικά και η μεγαλύτερη βιομηχανία του είναι η ναυτιλία και ο τουρισμός, σε όλα τα λιμάνια να υπάρχουν κλιμάκια για την ασφάλεια του τουρισμού και της ναυτιλίας.
Και μάλιστα προτείνουμε οι δύο δυνάμεις ΜΥΑ και Ειδικές Δυνάμεις να ενωθούν για να είναι πιο δυναμικές και να επιτηρούν όλα τα λιμάνια από Αλεξανδρούπολη – Καβάλα μέχρι Ρόδο.
Παλαιότερα είχαμε τονίσει ότι πρέπει να υπάρχει Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο ΥΕΝ, να ανήκουν εκεί όλα τα κλιμάκια, από εκεί να συντονίζονται όλες οι ανάγκες τους και να μην μπερδεύεται ο κάθε ανεκπαίδευτος αξιωματικός στα καθήκοντά τους.
Θέλω να πιστεύω ότι η ηγεσία θα αφυπνιστεί και θα διορθώσει τα λάθη.

Κων/νος Παπαδόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.


Σχολιάστε εδώ