ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Τρία χρόνια αργότερα, όχι μόνο παραμένει στη θέση του, αλλά έχει καταφέρει να υποσκελίσει άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ τα οποία είχαν την τύχη να θητεύουν στα λεγόμενα «βελούδινα» υπουργεία.

Πολιτικοί αναλυτές προσθέτουν ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ίσως από τα λίγα μέλη της κυβέρνησης που το όνομά τους δεν έχει μπλεχτεί ούτε μια φορά σε αμφισβητούμενες υποθέσεις και πολύ περισσότερο σε πραγματικά ή υποτιθέμενα σκάνδαλα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και ο χειρισμός της πανδημίας της γρίπης η οποία έπληξε τη χώρα μας σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή, αφού στην ουσία η εξάπλωσή της συνέπεσε με την έναρξη της πλέον κρίσιμης για την Ελλάδα τουριστικής σεζόν. Πρωταρχικός του στόχος, ο οποίος επετεύχθη, ήταν να μην προκληθεί πανικός, κάτι που αν συνέβαινε θα είχε δραματικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση.

Σε πολιτικό επίπεδο, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πώς δουλεύει, η επιβίωσή του στο δύσκολο πόστο του υπουργού Υγείας δεν θα είχε συντελεστεί αν από την πρώτη ημέρα που πήγε δεν προέτρεπε τους συνεργάτες του να μην απορροφηθούν από την καθημερινότητα του κτιρίου της οδού Αριστοτέλους.

Ο ίδιος προσπάθησε από την αρχή να θέσει κάποιους μεγαλεπήβολους στόχους που αφορούν τη δημόσια υγεία, όπως για παράδειγμα την απαγόρευση του καπνίσματος, τον εξορθολογισμό των προμηθειών των νοσοκομείων και τη δημιουργία σημαντικών υποδομών, όπως η ίδρυση του παιδιατρικού νοσοκομείου στη Μακεδονία.

Όπως και να έχει, η στροφή του σε θέματα δημόσιας υγείας ήταν για τον ίδιο το στοίχημα της πολιτικής του επιβίωσης, αφού ήξερε ότι τα υπόλοιπα, όπως οι άμεσες προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, περνούσαν από τις συμπληγάδες του εκάστοτε υπουργού Οικονομίας.

Άλλωστε, όπως ο ίδιος αρέσκεται να λέει στους συνεργάτες του, ο πολιτικός κρίνεται όχι από την καθημερινή διαχείριση των θεμάτων του υπουργείου, αλλά από τις μεγάλες πολιτικές τομές που επιχειρεί κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε την τύχη να εφαρμοστεί η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, ένα μέτρο που σίγουρα θα σημαδέψει όλη του την πολιτική διαδρομή.


Σχολιάστε εδώ