Η… κακή αντάμωση Πρίντεζη – Ολυμπιακού

Διότι έφυγε από τον Ολυμπιακό για να πάει στη Μάλαγα, αλλά την αντάμωση με τους «ερυθρόλευκους» δεν τη γλίτωσε, καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται παρέα στον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας. Τούτο, βέβαια, λίγη σημασία έχει και, προφανώς, όχι προϊόντος του χρόνου, διότι ξεκινά άλλο ένα ευρωπαϊκό ταξίδι που οι δύο «αιώνιοι» ευελπιστούν ότι θα τους βγάλει, στις αρχές Μαΐου, στο Παρίσι. Σημασία, εκτός από την ίντριγκα που παράγει, δεν έχει ούτε η συνάντηση του Έτορε Μεσίνα, εκκολαπτόμενου αρχιτέκτονα της Ρεάλ Μαδρίτης του ασύδοτου πλούτου (βάλετε εκεί το όνομα του Φλορεντίνο Πέρεθ). Στη λεπτομέρεια οι «πράσινοι» έχουν πέσει σε δυσκολότερο όμιλο από τον Ολυμπιακό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» θα θέλουν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν. Το βέβαιο είναι η πρόκριση στους «16» και από εκεί και έπειτα βλέπουμε.

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα, Σιένα, Τσιμπόνα, Ούλκερ, Ζαλγκίρις, Βιλερμπάν.
Η Μπαρτσελόνα είναι Πρωταθλήτρια Ισπανίας και εξ ορισμού ανταγωνιστική, ενώ η Σιένα ποντάρει στη σταθερή δύναμη που ακούει στο όνομα Νίκος Ζήσης και οι Ιταλοί περιμένουν να δουν τι θα συμβεί με την περίπτωση του Τερέλ ΜακΙντάιρ. Από εκεί και έπειτα, ενδιαφέρον διαφαίνεται στην επιστροφή της Ζαλγκίρις Κάουνας στην Ευρωλίγκα και τους εκκολαπτόμενους Λιθουανούς σταρ της, ενώ η Τσιμπόνα, όπως κάθε χρόνο, θα περάσει στη φάση των «16» την… τελευταία αγωνιστική. Ούλκερ και Άλμπα Βερολίνου ενδέχεται να μπουν σφήνα.
Τέσσερις ομάδες φαίνεται ότι παίζουν για δύο θέσεις.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός, Παρτίζαν, Μάλαγα, Εφές Πίλσεν, Λιέτουβος Ρίτας, Νικητής προκριματικού: Ορλεάν – Σαρλερουά και Μπενετόν – Βέντσπιλς.
Ο όμιλος του Ολυμπιακού. Όπως απέδειξαν πέρυσι οι «ερυθρόλευκοι», δεν έχει και μεγάλη σημασία το πού θα τερματίσεις, αρκεί να μπορείς να πετύχεις ένα μεγάλο αποτέλεσμα την κατάλληλη στιγμή. Όλες οι ομάδες είναι καλές, η Παρτίζαν των θαυματουργών και η Μάλαγα είναι σταθερές, Λιέτουβος Ρίτας επίσης, ενώ ερώτημα αποτελεί η Εφές Πίλσεν. Σε αυτόν τον όμιλο θα μπει μία ομάδα από τα προκριματικά. Η ψήφος πάει στον σενιόρ Λουτσιάνο Μπενετόν.

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τάου, Μακάμπι, Ρόμα, Ολύμπια Λουμπλιάνας, Νικητής προκριματικού: Άλμπα Β. – Λε Μαν και Μαρούσι – Άρης.

Ωραίος όμιλος. Όχι επειδή τόσο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αν και κράτησε τον Τζέι Αρ Χόλντεν, όσο και η Τάου Κεράμικα βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο, αλλά διότι μπορεί να έχει ελληνική ομάδα. Η… γκαντεμιά «χτύπησε» τον Άρη και το Μαρούσι, διότι οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για να προκριθούν στον τελικό των πλέι οφ, που βγάζει στην Ευρωλίγκα. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αναμένεται να είναι πιο ισχυρή από πέρυσι, η Ρόμα προοδεύει με μικρά βήματα και η Ολίμπια Λιουμπλιάνας είναι ερωτηματικό, αλλά… καλλιτεχνικό.

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Αρμάνι Μιλάνο, Πρόκομ, Κίμκι, Όλντενμπουργκ.
Τα δύο πρώτα ονόματα του τέταρτου ομίλου, όπως τα βλέπετε, αναμένεται να βρεθούν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, όχι, πάντως απαραιτήτως με την ίδια σειρά. Ο Ομπράντοβιτς τα ξαναλέει με τον Μεσίνα, η Κίμκι απέκτησε τον Κιθ Λάνγκφορντ και είναι μια υγιής ρωσική ομάδα, δυνατή εντός έδρας, η Αρμάνι Μιλάνο θα είναι όπως πέρυσι, το ίδιο ισχύει με την Πρόκομ αλλά και με την Όλντενμπουργκ: πέρυσι δεν συμμετείχε, αλλά του χρόνου δεν θα θυμάται κανείς ότι θα συμμετάσχει φέτος.


Σχολιάστε εδώ