Η Ελλάδα ως υποκατάστατο της… Κολομβίας

Οι αποκαλύψεις όσον αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών που υπεκλάπησαν, μεταξύ βαρυποινιτών και υπόπτων για σχέση με τη συμμορία Βλαστού και Σία, είναι ανατριχιαστικές. Όχι μόνο διότι οι υψηλές συνδέσεις κακοποιών στοιχείων -με τη δίκαιη ή άδικη εμπλοκή και ονομάτων πολιτικών προσώπων- προκαλούν εύλογες υποψίες στους πολίτες για το κατ’ ευφημισμόν Κράτος Δικαίου στο οποίο ζουν, αλλά, κυρίως, για την έκταση της διαφθοράς και της σήψης στη χώρα. Σήψης που εγγίζει όλο το φάσμα της κρατικής μηχανής, των θεσμών και της ελληνικής κοινωνίας. Τούτων δοθέντων, είναι απορίας άξιο γιατί κάποιοι ενοχλούνται όταν παρομοιάζεται η Ελλάδα με την… Ονδούρα ή με την Κολομβία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα του Τρίτου Κόσμου με υπανάπτυκτη δομή και σαπισμένους θεσμούς!

Οι πολίτες δικαιολογημένα έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς και στον πολιτικό κόσμο. Στους θεσμούς διότι βλέπουν ότι δεν υπάρχει τομέας της κρατικής μηχανής που να μην είναι διαβρωμένος, ειδικότερα δε εκείνοι της συντεταγμένης Πολιτείας προς τους οποίους προσβλέπει ο πολίτης για την προστασία του, όπως είναι λ.χ. η Δικαιοσύνη και τα Σώματα Ασφαλείας. Στον πολιτικό κόσμο διότι σειρά κυβερνήσεων, και των δύο μεγάλων κομμάτων, είτε άφησε να διαβρωθεί το σύστημα και να θυμίζει πλέον πτώμα «οδωδός και τυμπανιαίο» είτε παρακολουθούσε αδρανώς τη σήψη να εξαπλώνεται.

Το ερώτημα που προκύπτει από τα πολλαπλά δυσώδη φαινόμενα που κάθε μέρα σχεδόν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τρομάζοντας τους πολίτες, είναι πότε στην Ελλάδα θα κάνει την εμφάνισή του ο έλληνας Ντι Πιέτρο. Το χειρότερο δε είναι ότι, μέσα σ’ αυτό το καθεστώς της σήψης, που κανένας δεν φαίνεται διατεθειμένος να την καθαρίσει, μεγαλώνουν οι νέες γενιές. Ακόμη χειρότερο δε είναι ότι η σήψη αυτή συνιστά άλλοθι για όψιμους υπερασπιστές της εθνικής ηθικής, οι οποίοι παίρνοντας ένα καλάσνικοφ ή μια βόμβα στο χέρι, ή γράφοντας μια προκήρυξη, θέλουν να «τιμωρήσουν» για την ηθική αταξία, χωρίς να είναι βέβαιο ότι οι «τιμωροί» αυτοί δεν ταυτίζονται με τα εγκληματικά στοιχεία ή δεν έχουν τη στήριξη Βλαστών και άλλων… βλασταριών!

Η Ελλάδα ζει τη χειρότερη παρακμή της. Και κάποιοι την παρακολουθούν αφ’ υψηλού ως μοιρολάτρες…


Σχολιάστε εδώ