εργατικά…

• Μεγάλη η ικανοποίηση των στελεχών του ΠΑΜΕ: Γ. Μαυρίκος, Γ. Πέρρος, Χρ. Καρτσώτης μετά την επιτυχία που είχε η συντονισμένη 24ωρη απεργία σε κλάδους εργαζομένων την περασμένη Τρίτη προαναγγέλλουν και νέες κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι, για να αποτραπούν οι «εργοδοτικές αυθαιρεσίες» και η κυβερνητική πολιτική που διαλύει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα…
Εντυπωσιακή υπήρξε και η επιχείρηση-αποκλεισμός μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Πάντως, σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ επισημαίνεται ότι «εργάτες και εργάτριες οι οποίοι κάτω από την τρομοκρατία, την πίεση της εργοδοσίας δυσκολεύτηκαν να συνταχθούν με άλλους συναδέλφους τους, στο τέλος πήραν μέρος στην απεργία…».

• Σκληρός νεοδημοκράτης, γλυκύτατος όμως άνθρωπος. Γι’ αυτό ο Λεό Αραζού υπήρξε αγαπητός στους ομοϊδεάτες του, αλλά και στους «αντιπάλους». Κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ αποχαιρέτισαν την Πέμπτη τον φίλο, που ξεκινώντας από σωματείο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, κατείχε το αξίωμα του προέδρου της παράταξης στο διάστημα 1995-2001, οπότε και παρέδωσε τα ηνία στον σημερινό πρόεδρο Κώστα Πουπάκη.
Ο Αραζού διετέλεσε μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ από το 1989 έως το 1998, ενώ το 2004 τιμήθηκε από τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ για τη συμβολή του σε μια πιο ποιοτική και αποτελεσματική παρέμβαση της παράταξης της ΝΔ.
Τετάρτη ξημερώματα η καρδιά του «πρόδωσε» τον Λ. Αραζού. Ήταν 58 χρονών.
Φίλοι και συναγωνιστές, όχι μόνο από τον χώρο της ΝΔ, αποχαιρέτισαν την Πέμπτη το απόγευμα στον Πειραιά τον συνδικαλιστή και άνθρωπό τους.


Σχολιάστε εδώ