Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

• Ο… ιός της διγλωσσίας πλήττει εκ νέου την κυβέρνηση! Ευθύς μετά την αναχώρηση του Μ. Νίμιτς από την Αθήνα πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει αποδεκτούς τους «όρους» των Σκοπίων περί «μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας», προκειμένου να… απαλλαγεί οριστικά από το πρόβλημα αυτό. Τα έμαθαν όλα αυτά στο Μαξίμου και… στράβωσαν. «Το μοναδικό θέμα προς συζήτηση είναι το όνομα, όλα τα άλλα είναι περιττές συζητήσεις», σημείωναν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Σπεύδω πάντως να επισημάνω ότι οι διαβεβαιώσεις των πρωθυπουργικών συμβούλων ουδόλως καθησυχάζουν τους κυβερνητικούς βουλευτές. Εις εξ αυτών, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, έλεγε χαρακτηριστικά: «Με τις… αυτοκτονικές τάσεις που εκδηλώνει αυτή η κυβέρνηση, δεν θα με εξέπληττε αν συναινούσε σε έναν ακόμη εθνικό συμβιβασμό».

• ΜΕΡΕΣ… συνωμοσίας ζουν στη Νέα Δημοκρατία! Υπουργοί και βουλευτές ψάχνουν να βρουν πώς και γιατί «έμπλεξαν» στην κυβέρνηση σʼ αυτήν τη συζήτηση περί «αμνήστευσης» του Μιχ. Χριστοφοράκου. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα «άνοιξε» με πρωτοβουλία του Β. Μιχαλολιάκου: ήταν ο πρώτος που διατύπωσε δημόσια την πρόταση αυτή και ορισμένοι εκτιμούν ότι πρόκειται για «χτύπημα κατά Ντόρας», με το σκεπτικό ότι εκείνη πρέπει να… φοβάται περισσότερο από τις αποκαλύψεις του άλλοτε κραταιού άνδρα της Ζήμενς. Το σενάριο έρχεται να… «δέσει» ακόμη καλύτερα, καθώς οι εσωκομματικές φήμες θέλουν τον Μιχαλολιάκο να έχει προσχωρήσει στο στρατόπεδο του Αντ. Σαμαρά. Το γεγονός ότι την πρόταση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε να υιοθετήσει ο Γ. Παπανδρέου, προσδίδει στην υπόθεση στοιχεία… πολιτικού θρίλερ.

• Από ιστορίες συνδικαλιστικής τρέλας άλλο τίποτα στη χώρα μας. Προϊστάμενος υπηρεσίας των ΕΛΤΑ ζήτησε να μάθει πόσες μέρες άδεια δικαιούται συνδικαλιστής. Η απάντηση που του έδωσαν ήταν: δώδεκα μέρες μηνιαίως (οι έξι από το όργανο της συνδικαλιστικής οργάνωσης των ΕΛΤΑ και οι άλλες έξι από το Εργατικό Κέντρο). Ο προϊστάμενος απέστειλε τότε σημείωμα στον συνδικαλιστή με το οποίο του ζήτησε, τις μέρες που δεν έχει άδεια, να ασκεί τα καθήκοντα του ταξινόμου. Τι ήθελε και το ʼκανε! Οι συνδικαλιστές βάφτισαν την κίνηση αυτή «αντιδημοκρατική δίωξη», έβγαλαν ανακοινώσεις, προκάλεσαν μέχρι και ερώτηση στη Βουλή καταγγέλλοντας τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Σταμάτη Μαύρο! Πάντως, ο Σταμάτης Μαύρος, που καταγγέλθηκε για δήθεν δίωξη ενώ δεν είχε ασχοληθεί καθόλου με την υπόθεση, ζήτησε από την Επιθεώρηση να εξετάσει αμέσως τους ισχυρισμούς και των δύο πλευρών, ενώ ξεκαθάρισε, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ότι σε περίπτωση που προκύψει θέμα με την πληρωμή επιδομάτων που δεν εδικαιούτο ο συνδικαλιστής, θα στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα. Αξίζει, εντούτοις, να σημειωθεί ακόμα ένα παράδοξο: Ο προϊστάμενος του καταστήματος που ανέθεσε καθήκοντα ταξινόμου στον συγκεκριμένο συνδικαλιστή είχε κατέβει στις προηγούμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ και ανήκει σε διαφορετική παράταξη από την κυβερνητική.


Σχολιάστε εδώ