Γνωστός στον Πειραιά…

Γνωστός στον Πειραιά από χρόνια για τη «δράση» του ήταν ο αρχιφύλακας Δρακόπουλος, που συνελήφθη την Τετάρτη 1 Ιουλίου ως συμμετέχων στο κύκλωμα μαστροπείας που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, αλλά κανένας δεν τον άγγιζε για λόγους που δεν μάθαμε ποτέ.

Στον συγκεκριμένο αρχιφύλακα που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για αρκετές παρανομίες (κλοπή, συμπλοκή με συναδέλφους, εκβίαση κ.λπ.) είχε υποβληθεί προ τριετίας μηνυτήρια αναφορά από γνωστό επιχειρηματία του Πειραιά για εκβίαση, αλλά περιέργως ουδέν συνέβη, το πράγμα θάφτηκε…

Με τον συγκεκριμένο Πειραιώτη επιχειρηματία υπήρχε παλιά εμπλοκή όταν ο αρχιφύλακας είχε παραπεμφθεί κατόπιν και πάλι μηνυτήριας αναφοράς του επιχειρηματία στον εισαγγελέα για υπεξαγωγή εγγράφου και κατάχρηση εξουσίας, αλλά περιέργως και τότε είχε απαλλαγεί! Μάλιστα ο αρχιφύλακας ήταν αυτός που το 2000 είχε διεξαγάγει την κύρια ανάκριση σε βάρος του επιχειρηματία για κακούργημα, για το οποίο τελικά ο επιχειρηματίας έχει αμετάκλητα αθωωθεί.

Φώναζε από τότε ο φουκαράς ο Πειραιώτης για την αθωότητά του, αλλά κανείς δεν τον άκουγε… Ο αρχιφύλακας του την είχε στήσει τέλεια την πλεκτάνη και λίγο έλειψε να τον στείλει στη φυλακή!

Όμως αν οι υπεύθυνοι της ΕΛΑΣ, στους οποίους είχε προστρέξει για βοήθεια ο επιχειρηματίας και τους είχε εφοδιάσει ακόμη και με φωτογραφίες που αποδείκνυαν το βρώμικο ποιόν του αρχιφύλακα, είχαν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, θα είχε καθαρίσει η Αστυνομία. Τελικά, καθάρισε τώρα, με καθυστέρηση δέκα χρόνων. Κάτι είναι κι αυτό. Λεπτομέρεια: Τώρα που τον έπιασαν, θα μάθουμε τους λόγους για τους οποίους επί δέκα χρόνια βρισκόταν στο… απυρόβλητο; Γιατί αν δεν τους μάθουμε, η επιτυχία θα είναι μισή…


Σχολιάστε εδώ