Γνωρίζει μήπως κάτι περισσότερο;

Για άλλη μια φορά, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης – Κοινωνικής Προστασίας Δημ. Κοντός εκπροσώπησε, όπως μαθαίνουμε, την υπουργό Φάνη Πάλλη – Πετραλιά στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ στη Σουηδία.
Κεντρικό θέμα του υπουργείου ήταν η προώθηση της πρόσβασης στην απασχόληση, μέσω μιας αγοράς εργασίας «που θα ευνοεί την ένταξη όλων με εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών». Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και όλα τα κράτη μέλη έχουν ήδη αναπτύξει πολιτικές για την αντιμετώπισή της – ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.
Η κ. Πετραλιά θα κέρδιζε, αν υπήρχε, το πρώτο βραβείο, καθώς οι αλλεπάλληλες συναντήσεις της, ουσιαστικές ή μη, με φορείς αρμοδιότητας του υπουργείου Απασχόλησης δεν έχουν προηγούμενο. Δύσκολο να την προλάβει κανείς. Και «αγκομαχούν» να σχολιάζουν δηλώσεις της τόσο η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα απασχόλησης Εύη Χριστοφιλοπούλου, όσο και ο υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ Δημ. Στρατούλης.
Η κ. Πετραλιά είναι ίσως από τα πιο έμπιστα κυβερνητικά στελέχη για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Και αυτή η έκρηξη δραστηριότητάς της βάζει πολλούς σε (πονηρές) σκέψεις. Γνωρίζει άραγε κάτι περισσότερο η υπουργός;


Σχολιάστε εδώ