Γεμίσαμε μπουμπούκια…

Η συμμορία Βλαστός και Σία δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από οποιαδήποτε Μαφία. Όλα τα σφάζει… Όλα τα… εκτελεί. Ακόμα και με 50 ευρώ σκοτώνουν οι… λεβέντες της. Με συντονισμό και λειτουργία που θα ζήλευε η δημόσια διοίκησή μας. Και διάνα αποτέλεσμα…

Ποιος μπορεί λοιπόν να αμφισβητήσει ότι πάμε μπροστά… Ότι έχουμε προοδεύσει… Και μάλιστα με τη συνεργασία και ευυπόληπτων συμπολιτών μας… Κολλητοί του αρχισυμμορίτη, του στυγνού εγκληματία και εκτελεστή, του… αξιοσέβαστου κυρίου Βλαστού και των πιστολάδων του, μεγαλοεργολάβοι, καναλάρχες, πετρελαιάδες… Και χαλί διευθυντές φυλακών και φύλακες, που αντί να σωφρονίζουν τους κακοποιούς… σωφρονίζονται… απλόχερα από Βλαστούς, Παλαιοκώστες κ.λπ.

Απʼ όλα είχε ο μπαξές… Γεμάτος μπουμπούκια… Το ένα πιο ευωδιαστό απʼ το άλλο.

Άναυδος ο κόσμος, μια εβδομάδα τώρα, δεν πιστεύει στα αυτιά του. Αυτά που βλέπει. Νομίζει ότι παρακολουθεί αμερικάνικη αστυνομική ταινία. Σταυροκοπιούνται οι πολίτες που δεν βρέθηκε στον δρόμο τους. Και δεν έφαγαν καμιά αδέσποτη. Διάχυτη η ανησυχία για το αύριο… Και εδώ μπαίνει η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, της κυβέρνησης, αλλά και όλων των άλλων εξουσιών. Που θεσμικά έχουν αποστολή τη διασφάλιση της νομιμότητας, την εφαρμογή του νόμου και την προστασία του πολίτη. Την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και τάξης. Τον πρώτο ρόλο τον έχει η Αστυνομία. Απέδειξε, με την τεράστια επιτυχία της αποκάλυψης της συμμορίας, ότι ΜΠΟΡΕΙ. Έχει όλες τις δυνατότητες και ικανά στελέχη που δουλεύουν. Με στόχους και πάθος. Κάθε άλλο παρά διαλυμένη είναι, όπως έλεγαν ακόμα και συνδικαλιστές αστυνομικοί που τώρα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Χρειάζεται βέβαια πάντα στρατηγική και ηγεσία που να εμπνέει. Τώρα έχει μεγαλύτερες ευθύνες. Και υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες. Αλλά και η Πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα της. Όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση. Και ο κόσμος. Για να μη γίνουμε Σικάγο. Για να μπορεί ο πολίτης να κοιμάται ήσυχος και να μη φοβάται να βγει έξω.


Σχολιάστε εδώ