Βγάλανε το πόρισμα που τους βόλευε…

Το χρονικό ενός… προαναγγελθέντος πορίσματος. Κάπως έτσι θεωρεί η Louis Hellenic Cruises στην οποία ανήκε το πλοίο, ότι λειτούργησε το υπουργείο Ναυτιλίας κατά τη σύνταξη του πορίσματος για τη βύθιση του «Sea Diamond».

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε, κατά τη συζήτηση για το πόρισμα, ήταν ότι απαγορεύθηκε η είσοδος των δικηγόρων του πλοιάρχου και των δικών της! Έτσι «βγήκε» ένα πόρισμα που καλύπτει μόνο εκείνους οι οποίοι ήθελαν να προβάλουν συγκεκριμένους λόγους αλλά όχι την αλήθεια. Σε σχετική απάντηση της Louis Hellenic Cruises, μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Από την παντελή έλλειψη στοιχείων και την έδρασή του σε υποθέσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα, είναι προφανές ότι το πόρισμα αποτελεί μια ακόμη άκομψη προσπάθεια απόσεισης των ευθυνών των αρμοδίων για τη λανθασμένη χαρτογράφηση της περιοχής του συμβάντος, σφάλμα που αποτέλεσε και τη μοναδική αιτία πρόκλησης του ατυχήματος και τελικά του ναυαγίου. Υπενθυμίζεται δε ότι την άριστη κατάσταση του πλοίου είχε πιστοποιήσει και η ίδια καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας».


Σχολιάστε εδώ