Αποκαταστάθηκε η νομιμότητα στο Ιπποκράτειο

Δικαιώθηκε ύστερα από 5 χρόνια αδιάκοπων αγώνων (δικαστικών και μη) που αποσκοπούσαν στο να γίνει το αυτονόητο, δηλαδή να εφαρμοστεί ο νόμος, ο αναπληρωτής διευθυντής του χειρουργικού τμήματος του Ιπποκράτειου Βασίλης Παΐζης, ο οποίος με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου, κατέλαβε τη θέση του διευθυντή (προϊσταμένου) έστω και προσωρινά.

Είχαν προηγηθεί ατέρμονοι δικαστικοί αγώνες στο Διοικητικό Εφετείο, τους οποίους είχε κερδίσει το σύνολό τους ο Β. Παΐζης, αλλά πάντα συναντούσε την άρνηση και τον εμπαιγμό των ιθυνόντων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι τη μια μέρα του έδιναν… συγχαρητήρια επειδή θα γινόταν διευθυντής και την άλλη έβγαζαν παράνομες αποφάσεις με τις οποίες διόριζαν άλλους στη θέση αυτή!

Και τώρα βέβαια ο Β. Παΐζης δεν έγινε διευθυντής επειδή αποφάσισαν κάποιοι ξαφνικά να εφαρμόσουν τον νόμο, αλλά επειδή… φοβήθηκαν ότι θα έχουν ποινικές κυρώσεις, αφού ο θιγόμενος γιατρός μετά την τελευταία δικαίωσή του από το Διοικητικό Εφετείο, το οποίο έκρινε για πολλοστή φορά ότι παράνομα τοποθετήθηκε άλλος στη θέση του διευθυντή και όχι ο ίδιος, προσέφυγε και στα ποινικά δικαστήρια. Υπό την απειλή, δηλαδή, των ποινικών συνεπειών οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας έσπευσαν να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα και όχι επειδή αποφάσισαν… να μην παρανομούν!

Να θυμίσουμε ότι η θέση του διευθυντή Χειρουργικής στο Ιπποκράτειο είχε χηρέψει το 2004 και έναν χρόνο μετά το Συμβούλιο Κρίσεως εξέλεξε τον κ. Μπάμπο για διευθυντή, με δεύτερο τον Β. Παΐζη. Μόνο που ο κ. Μπάμπος είχε συνταξιοδοτηθεί δυόμισι μήνες πριν. Το δικαστήριο φυσικά ακύρωσε τον διορισμό αλλά το υπουργείο Υγείας τον επανέφερε! Ύστερα από 4 μήνες το Διοικητικό Εφετείο έκρινε ότι όχι μόνο ήταν παράνομη η τοποθέτηση του κ. Μπάμπου, αλλά και ότι έπρεπε να επιστρέψει στο νοσοκομείο τα 49.000 ευρώ που είχε πάρει τους μήνες που παράνομα υπηρετούσε ως διευθυντής! Ύστερα από αυτό λύθηκε αυτοδίκαια η σύμβαση του κ. Μπάμπου και αντί να τοποθετηθεί διευθυντής ο επόμενος στη σειρά, δηλαδή ο κ. Παΐζης, όπως λέει ο νόμος, τοποθετήθηκε ο… τέταρτος! Την παράνομη αυτή απόφαση ακύρωσε οριστικά και αμετάκλητα το Διοικητικό Εφετείο και έτσι ο διοικητής του νοσοκομείου, πρώην πρέσβης, κ. Βακαλόπουλος (σ.σ.: πρόεδρος και της επιτροπής διαχείρισης του Κοργιαλένειου και Αναργύρειου Σχολής Σπετσών, στις οποίες είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα) αναγκάστηκε να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να ανακηρύξει διευθυντή της Χειρουργικής του Ιπποκράτειου τον Βασίλη Παΐζη.

Εκείνο που μένει τώρα είναι να οριστικοποιηθεί η απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου από το υπουργείο Υγείας για να πάψει βέβαια να είναι προσωρινή και να αποκατασταθεί πλήρως η νομιμότητα.


Σχολιάστε εδώ