Αποδοκιμασία του προέδρου της ΓΣΕΕ

Με προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου και της γενικής γραμματέως της ΠΟΣΠΕΡΤ Άννας Φραγκουδάκη, και υπό τις έντονες αποδοκιμασίες εργαζομένων της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες που τον φέρουν να ενθαρρύνει διάσπαση της Ομοσπονδίας (σ.σ.: προηγήθηκε η ήττα ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ).

Ο κ. Παναγόπουλος, που επανειλημμένως βάλλει κατά του κ. Αλαβάνου, κατηγόρησε τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ ότι με πρόσφατες δηλώσεις του επιχειρεί να εμπλέξει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε ζητήματα που δεν είναι δουλειά των πολιτικών αρχηγών, αλλά των συνδικάτων. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, με την επίθεση κατά του κ. Αλαβάνου, προκαλεί τελικά την ευθεία αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να αντιδράσουν σε ιδιαίτερα σκληρούς τόνους. Πρόγευση αποτέλεσε η τοποθέτηση του μέλους του προεδρείου Αλέκου Καλύβη, κατά τη διάρκεια της οποίας κορυφώθηκαν οι αντεγκλήσεις.

Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Κώστας Πουπάκης, αφού τάχθηκε υπέρ της αρχής «μία συνομοσπονδία, μία ομοσπονδία, ένα σωματείο», κάλεσε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΠΟΣΠΕΡΤ να συνεννοηθούν αποφεύγοντας ακρότητες, ενώ ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Θοδωρής Κούτρας, αφού κατήγγειλε την ύπαρξη διασπαστικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και σε άλλους κλάδους, υπογράμμισε ότι τυχόν διάσπαση της ΠΟΣΠΕΡΤ θα ωφελήσει διάφορους. Όπως είπε, «από μια τέτοια εξέλιξη, οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι η κυβέρνηση, οι μεγαλοεργοδότες και οι μεγαλοκαναλάρχες».

Αήθη και εμπαθή χαρακτήρισε την επίθεση Παναγόπουλου κατά Αλαβάνου ο κ. Καλύβης, που υπογράμμισε πως για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην ΠΟΣΠΕΡΤ απαιτείται πολιτική απόφαση καταδίκης των προσπαθειών κάποιων συνδικαλιστών που επιχειρούν τη διάσπαση της ομοσπονδίας.

Ως προς την επίθεση κατά της κ. Φραγκουδάκη, ο κ. Καλύβης, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο οποίος την είχε χαρακτηρίσει «αρχιέρεια της διάσπασης», απάντησε πως η μετακίνηση της κ. Φραγκουδάκη από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε με καθαρά πολιτικούς όρους (σ.σ.: είχε προηγηθεί ξεκάθαρη τοποθέτηση της συνδικαλίστριας ως προς την πολιτική διαφωνία της αναφορικά με την αποδοχή εκ μέρους της πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ της οικονομικής – κοινωνικής πολιτικής των κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη, την οποία χαρακτήριζε νεοφιλελεύθερη).


Σχολιάστε εδώ